GOOD LIFE

Μια διατροφολόγος των celebrities σου εξηγεί γιατί να πίνεις χυμό με σέλινο

H Kimberly Snyder είναι η αγαπημένη διατροφολόγος πολλών celebrities στις ΗΠΑ, ενώ είναι και η ίδια διάσημη και έχει λανσάρει στην αγορά δεκάδες προϊόντα με μεγάλη επιτυχία.

Και ο λόγος που η Kimberly έγινε διάσημη είναι γιατί συστήνει στους πελάτες τους μια ισορροπημένη διατροφή, ενώ βασίζεται πολύ στα φυσικά υλικά για να σου δείξει πως θα γεμίσεις τον οργανισμό σου με ενέργεια, θα διώξεις τις τοξίνες και θα αποκτήσει υγεία και ομορφιά.


Και ένα από τα αγαπημένα της ροφήματα είναι ο χυμός σέλινου. Σύμφωνα με την Kimberly Snyder,  το σέλινο αποτελείται κατά 95% από νερό γι’ αυτό κι όσον αφορά το δέρμα, που η ενυδάτωση είναι το κλειδί, ο χυμός σέλινου έχει πραγματικά μαγικά οφέλη!

Ο χυμός σέλινου βοηθά στην απώλεια βάρους, θωρακίζει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, αποτελεί μυστικό για ένα απαλό κι υγιές δέρμα, ενυδατώνει τον οργανισμό, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, στην αποτροπή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, αλλά και στην αποτροπή των λοιμώξεων από το ουροποιητικό σύστημα. Δες αναλυτικά κάποια από τα οφέλη του σέλινου.

 

Οι απίστευτες αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το σέλινο έχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι αντιφλεγμονώδες, με αποτέλεσμα αυτά τα θρεπτικά συστατικά να σε βοηθούν να νιώθεις πολύ καλά και ν’ αναρρώνεις πολύ πιο εύκολα μετά από κάποια ασθένεια.

Είναι μια πολύ καλή πηγή μαγνησίου

Το σέλινο, και ως εκ τούτου ο χυμός του, είναι υψηλό σε περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, το οποίο προάγει την υγεία των μυών, την πέψη και τον καλό ύπνο.

Είναι επίσης πλούσιο σε νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν τα αιμοφόρα αγγεία, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και μειώνουν την αρτηριακή πίεση.

Έχει ελάχιστη ζάχαρη!

Ένα ολόκληρο σέλινο περιέχει μόνο ένα γραμμάριο ζάχαρης ανά μερίδα. Ακόμα κι αν ο χυμός σου έχει τέσσερα ή πέντε φλιτζάνια από σέλινο, αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα καταναλώσεις πολύ λιγότερη ζάχαρη απ’ ό,τι εάν έπινες χυμό πορτοκαλιού.

Πολύ λίγες θερμίδες

Το σέλινο περιέχει μόνο 15 θερμίδες ανά φλιτζάνι, κάτι που το καθιστά μια ιδανική τροφή για να χάσεις βάρος ή να διατηρήσεις τα κιλά σου.

Πώς θα φτιάξεις χυμό με σέλινο

Θα χρειαστείς:

2 ματσάκια σέλινο
Λίγο φρέσκο τζίντζερ
1 πράσινο μήλο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!