MEN'S GUIDE

Οι 5 περιπτώσεις που πρέπει πάντα να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Πολλές φορές έχουμε την τάση να μην αναγνωρίζουμε αλήθειες για τον ίδιο μας τον εαυτό και καταχωνιάζουμε το πως πραγματικά νιώθουμε και συνεχίζουμε η ζωή μας. Όμως υπάρχουν κάποιες φορές και κάποια ζητήματα, που πρέπει πάντα να τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη ειλικρίνεια, σύμφωνα με τους ψυχολόγους.

Το να λες ψέμματα στον ίδιο σου τον εαυτό, συχνά είναι ένας μηχανισμός άμυνας, και ειδικά οι άνδρες, σύμφωνα πάντα με τους ψυχολόγους, συνηθίζουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με τις γυναίκες, να καταπιέζουν τα πραγματικά θέλω τους, τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους καθώς διάφορες κοινωνικές επιταγές και το πρότυπο του άντρα - ηγέτη, δεν τους επιτρέπει να είναι ειλικρινείς με τον ίδιο τους τον εαυτό.


Όμως ειδικά στις 5 ακόλουθες περιπτώσεις, οι ψυχολόγοι λένε πως πρέπει πάντα να κάνεις μια... ειλικρινή κουβέντα με τον εαυτό σου, γιατί αυτή η κουβέντα μπορεί να βελτιώσει πολλά στη ζωή σου.


Όταν ζηλεύεις

Η ζήλια μπορεί πολύ εύκολα να μετατρέψει μια ευτυχισμένη στιγμή στην χειρότερη. Ακούγεται δραματικό; Έτσι είναι τα πράγματα στο κεφάλι σου όταν ζηλεύεις. Κάθε φορά, λοιπόν, που θα πιάνεις τον εαυτό σου να είναι γεμάτος με αρνητική ενέργεια, αναγνώρισε το αίσθημα της ζήλιας και προσπάθησε να βρεις τη ρίζα των σκέψεων και των συναισθημάτων σου.

Όταν η ενηλικίωση σε…ξεπερνά

Όταν νιώθεις πως η ενηλικίωση σε ξεπερνά είναι λογικό. Ειδικά στην δεκαετία των 20. Έχεις περισσότερες υποχρεώσεις και αυτό ίσως είναι κουραστικό. Αλλά δεν θα έπρεπε. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι γιατί η ζωή δεν είναι μαραθώνιος! Πρέπει να απολαμβάνεις το κάθε βήμα και όχι να τρέχεις και να μην φτάνεις.

Όταν επιλέγεις την καριέρα

Η καριέρα πρέπει να είναι κάτι που να σε ενθουσιάζει! Και γι΄αυτό πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για το ποιο μονοπάτι θέλεις να διαλέξεις. Όλοι ξεκινάμε από χαμηλά και σιγά σιγά ανεβαίνουμε και αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει. Γιατί αν κάνεις κάτι που σου αρέσει, δεν θα έχει τόση σημασία. Ρώτα τον εαυτό σου: Είσαι χαρούμενος στο τέλος της ημέρας με αυτό που κάνεις; Είσαι στη δουλειά που θέλεις να είσαι; Σε νοιάζει πραγματικά η δουλειά σου;

Όταν είσαι σε μια σχέση

Δύσκολη υπόθεση η σχέση επειδή εμείς την κάνουμε να είναι δύσκολη. Αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και μετά με τον άλλον. Να ξέρεις τα συναισθήματά σου και να βρίσκεις αυτό που σε κάνει χαρούμενο.

Όταν πρέπει να ακολουθήσεις το plan b

Στη ζωή μερικές φορές δεν πάνε όλα βάση σχεδίου και θα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με το plan b. Σε αυτό το σημείο είναι εύκολο να απογοητευτείς, να θέλεις να τα παρατήσεις. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και πάρε μια βαθιά ανάσα. Αποδέξου την κατάσταση και σκέψου πως όλα γίνονται για έναν λόγο. Μόλις το αποδεχτείς, θα μπορείς και να προχωρήσεις.

Μόλις τα βρεις με τον εαυτό σου, έχεις ήδη κάνει τη μεγαλύτερη δουλειά κι έχεις θέσει τα θεμέλια για μια ευτυχισμένη ζωή! Τι περιμένεις;

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!