MEN'S GUIDE

Οι πραγματικά επιτυχημένοι άντρες δεν λένε ποτέ αυτές τις 8 φράσεις

Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως συχνά οι ίδιοι σαμποτάρουν τον εαυτό τους στο κυνήγι μιας ευτυχισμένης και επιτυχημένης ζωής.

Έχουν γραφτεί εκατοντάδες βιβλία, έχουν γίνει χιλιάδες διαλέξεις από life coaches και έχουν ειπωθεί πολλά σε συνεντεύξεις ανδρών που κατά γενική ομολογία κατάφεραν να φτάσουν στους στόχους της ζωής τους και νιώθουν αυτοπεποίθηση έχοντας κατακτήσει την επιτυχία σε επαγγελματική και προσωπική ζωή.


Και αυτό που σίγουρα είναι κοινό σε όλους τους επιτυχημένους άντρες, είναι η πίστη στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, η επιμονή και η προσήλωση στον στόχο και η άρνησή τους να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους εκφράσεις σαν τις 8 ακόλουθες που είδαμε σε άρθρο του menexclusive.com. Διάβασε τη λίστα και δες ποιες φράσεις που πολλοί χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, μπορεί να σου στερήσουν την επιτυχία.

1) “Μακάρι να μπορούσα”

Αντί να εύχεσαι να μπορούσες να κάνεις κάτι, καλύτερα να ξεκινήσεις να το υλοποιείς. Όπως ξέρεις, στη ζωή δε μετρούν τα λόγια αλλά οι πράξεις, οπότε όσο κάθεσαι στον καναπέ σου και απλά εύχεσαι, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Σκέψου ένα πλάνο, κατά το οποίο θα φτάσεις εύκολα στην επίτευξη του κάθε σου στόχου και ξεκίνα να το ακολουθείς.

2) “Αν τα είχα κάνει όλα αλλιώς…”

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μετανοιώσει για κάτι που έκανε ή για μια απόφαση που πήρε στο παρελθόν, όμως ό,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει. Ακόμα και αν θεωρείς ότι μια παρελθοντική απόφαση σου στερεί το παρόν που θα ήθελες να ζεις, δεν ωφελεί να εύχεσαι να γυρνούσε ο χρόνος πίσω. Αντιθέτως, πρέπει να δραστηριοποιηθείς και σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες, να αλλάξεις ό,τι σε ενοχλεί στη ζωή σου και να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις.

3) “Δεν έχω χρόνο”

Όλοι οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι, ακόμα και κάποιος που δε δουλεύει, έρχεται κατά καιρούς αντιμέτωπος με υποχρεώσεις που μπορεί να του αλλάξουν όλο το πρόγραμμα. Αυτό δε θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να αναβάλλεις πράγματα που θα ήθελες να κάνεις, αλλά θεωρείς ότι δεν έχεις χρόνο. Όποιος θέλει πραγματικά να κάνει κάτι στη ζωή του, βρίσκει χρόνο και τρόπο ώστε να τα καταφέρει. Πχ, εάν έχεις πάρει απόφαση να χάσεις μερικά κιλά, τα τρελά ωράρια στη δουλειά σου δεν αποτελούν δικαιολογία για να μην πας στο γυμναστήριο. Υπάρχουν ακόμα και 24ωρα γυμναστήρια, που εξυπηρετούν τους πάντες.

4) “Είμαι πολύ μεγάλος για…”

Είναι μια φράση που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος, ενώ δεν θα έπρεπε. “Κάλλιο αργά παρά ποτέ” λέει ο σοφός λαός και όντως, η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός που δεν καθορίζει το πώς αισθάνεσαι. Πολλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να δουλεύουν από πολύ μικροί (ακόμα και ανήλικοι), με αποτέλεσμα μέχρι τα 25 τους να θεωρούνται επιτυχημένοι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εσύ δεν μπορείς να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και μετά τα 35. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ηθοποιοί John Hamm και Samuel L. Jackson, οι οποίοι έγιναν διάσημοι, έχοντας περάσει τα 40. Μη σκέφτεσαι λοιπόν την ηλικία σου, αλλά εάν η θέλησή σου είναι τόσο μεγάλη, ώστε να επιμείνεις σε κάτι και να το καταφέρεις.

5) “Δεν ξέρω”

Η απάντηση “δεν ξέρω”, είναι ως επί το πλείστον μια δικαιολογία για να μη σκεφτείς παραπάνω σχετικά με κάτι που ερωτήθηκες. Μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και για τις γνώσεις σου και μην κρύβεσαι πίσω από την τοξική αυτή φράση. Ακόμα και αν πραγματικά δε γνωρίζεις κάτι, έχε ανοιχτό το μυαλό σου και ενδιαφέρσου να μάθεις. Οι γνώσεις ποτέ δεν έβλαψαν κανέναν.

6) “Θα το αφήσω για αργότερα”

Η φράση- ένδειξη αναβλητικότητας. Όλοι όσοι έχουμε πει “θα το κάνω αργότερα”, ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι δε θα το κάνουμε ποτέ. Εάν θέλεις να γίνεις επιτυχημένος άνδρας λοιπόν, μην αφήνεις για αύριο αυτά που μπορείς να κάνεις σήμερα και ανάλαβε δράση. Ακόμα και αν κάτι σου φαίνεται βαρετό, πρέπει να το κάνεις όσο πιο σύντομα γίνεται, για να ξεμπερδεύεις. Σκέψου μήπως η αναβλητικότητά σου, έχει να κάνει με το αντικείμενο που καταπιάνεσαι. Πχ, εάν σκέφτεσαι συχνά ότι πρέπει να ξεκινήσεις μαθήματα Γερμανικών αλλά συνέχεια το καθυστερείς/ αναβάλλεις, το πιο πιθανό είναι ότι δε σε ενδιαφέρει να μάθεις γερμανικά και θα έπρεπε να κάνεις κάτι άλλο.

7) “Δεν είμαι αρκετά καλός/ έξυπνος/ δυνατός…”

Οι αρνητικές σκέψεις και η αμφισβήτηση για τον εαυτό σου σε αυθυποβάλλουν, με αποτέλεσμα να μην προσπαθείς αρκετά για κάτι και να μην τα καταφέρνεις. Δε χρειάζεσαι την υποστήριξη και τα κοπλιμέντα κανενός, εάν εσύ ο ίδιος δεν πιστέψεις στις δυνάμεις και τις ικανότητές σου. Ακόμα και αν δεν έχεις έμφυτο ταλέντο σε κάτι και χρειάζεται να προσπαθήσεις περισσότερο από άλλους, δεν πρέπει να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις, εάν είναι όντως αυτό που θέλεις να ακολουθήσεις. Μην ξεχνάς, ότι κανείς δεν έφτασε στην κορυφή μόνο με το ταλέντο και την τύχη, αλλά με δυνατή θέληση, αυτοπεποίθηση και σκληρή προσπάθεια.

8) “Δεν μπορώ”

Ως γνωστόν, δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δε θέλω. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα ξεστομίσεις τη μικρή και ενοχλητική αυτή φράση, σκέψου εάν όντως ενδιαφέρεσαι γι’ αυτό το οποίο νομίζεις ότι “δεν μπορείς”. Είναι μια δικαιολογία για να μην μπεις στη διαδικασία να προσπαθήσεις για κάτι. Ακόμα και αν δεν καταφέρεις κάτι στην πρώτη προσπάθεια, δεν πρέπει να παραιτηθείς, αλλά να μάθεις από τα λάθη σου και να συνεχίσεις μέχρι να τα καταφέρεις.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!