MEN'S GUIDE

Τι φταίει και δεν χάνετε λίπος από τη κοιλιά; Τα 6 πιθανά λάθη που ίσως κάνετε

Κάθε άντρας ονειρεύεται ένα επίπεδο και καλογυμνασμένο στομάχι, αλλά η πραγματικότητα αποδεικνύει πως λίγοι επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για την "μπυροκοιλιά" και πως αυτή κάνει την εμφάνισή της κυρίως στους άντρες και δύσκολα φεύγει. Φυσικά αν γυμνάζεστε και κάνετε μια ισορροπημένη διατροφή, ακόμα και η...  μπυροκοιλιά θα εξαφανιστεί. Όμως το πιθανότερο είναι πως κάνετε κάποιο από τα ακόλουθα λάθη.

Δεν παρακολουθείτε τις θερμίδες που καταναλώνετε.

Η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από αυτές που μας αναλογούν μπορεί να οδηγήσει σε αποθήκευση λίπους σε όλο το σώμα άρα και στην κοιλιά. Οι θερμιδικές ανάγκες βασίζονται σε πολλούς παράγοντες , αλλά οι σημαντικότεροι για ένα υγιές άτομο περιλαμβάνουν το φύλο, την ηλικία, το βάρος, το ύψος και το επίπεδο δραστηριότητας. Όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, οπότε για να μάθετε πόσες θερμίδες χρειάζεστε, συναντήστε έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο που μπορεί να αξιολογήσει τον τρόπο ζωής και το ιστορικό της υγείας σας και να σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές.

 

Πίνετε αλκοόλ.

Το αλκοόλ όταν το καταναλώνετε σε μέτριες ποσότητες, μπορεί να είναι ευεργετικό για την υγεία. Ωστόσο εάν το παρακάνετε θα πάρετε κιλά και λίπος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το αλκοόλ καταστέλλει την καύση του λίπους και οι θερμίδες αποθηκεύονται κυρώς στην κοιλιακή χώρα.

 

Τρώτε πολλή ζάχαρη

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης καθημερινά από ό,τι νομίζουν, γιατί η ζάχαρη είναι κρυμμένη παντού. Σε αυτή την περίπτωση τα επίπεδα ινσουλίνης αυξάνονται, γεγονός που προκαλεί αύξηση του σωματικού βάρους. Ενώ η διατήρηση των επιπέδων της ινσουλίνης θα σας βοηθήσει να μειώσετε το συνολικό ποσοστό του σωματικού λίπους, άρα και το λίπος στην κοιλιά.

Δεν ασκείστε

Εκτός από τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες είναι σημαντικό να γυμνάζεστε, εφόσον θέλετε να χάσετε λίπος. Ο κατάλληλος συνδυασμός είναι οι αερόβιες ασκήσεις μαζί με βάρη, έτσι ώστε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα και να πετύχετε την απώλεια του συνολικού λιπώδης ιστο.

Το παρακάνετε με το φαγητό μετά την προπόνηση

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη νοοτροπία «Σήμερα γυμνάστηκα αρκετά ώστε να μπορώ να φάω ό,τι θέλω». Όμως εάν καταναλώσετε παραπάνω θερμίδες από αυτές που κάψετε τότε αντί να χάσετε θα πάρετε κιλά.

 Ακολουθείτε διατροφή χαμηλή σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι πολύ σημαντικές για την καλή υγεία αλλά και για τον έλεγχο του σωματικού βάρους. Κάποιοι τύποι φυτικών ινών αυξάνουν τον κορεσμό με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό. Ενώ η διατροφή που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει αντίθετη επίδραση στην όρεξη και στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!