MEN'S GUIDE

Έχεις μαύρα/καστανά μαλλιά αλλά... κόκκινο μούσι; Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό

Η επιστήμη έχει την εξήγηση και για αυτό το περίεργο φαινόμενο του grooming.

Πριν αρχίσεις να φρικάρεις πως κάτι περίεργο συμβαίνει με εσένα και τις τρίχες σου, δες και μερικούς χολιγουντιανούς σταρ που επίσης έχουν αυτή τη διχρωμία στις τρίχες του κεφαλιού τους.

Και αυτό το... μυστήριο της φύσης, κλήθηκε να λύσει η επιστήμη, η οποία βρήκε την απάντηση γιατί οι τρίχες του προσώπου σου μπορεί να διαφέρουν χρωματικά. Σύμφωνα με το gr.askmen.com, αν οι τρίχες στο πηγούνι σου δε συμβαδίζουν χρωματικά με το υπόλοιπο του τριχωτού της κεφαλής σου, δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάτι δεν πάει καλά και το άρθρο επικαλείται δηλώσεις μιας ειδικού στο περιοδικό VICE.

H Petra Haak-Bloem του Erfocentrum (το Ολλανδικό ερευνητικό κέντρο για τα γενετικά και κληρονομικά χαρακτηριστικά) δίνει την εξήγηση: «Όλα είναι θέμα γονιδίων. Πολλές φορές κάποια από αυτά επικρατούν έναντι άλλων, που συνήθως είναι περισσότερα σε αριθμό αλλά όχι ισχυρότερα.

Το κάθε γονίδιο μπορεί να επηρεάσει τα υπόλοιπα». Για να στο θέσουμε πιο απλά, τα γονίδια που κληρονομείς από τους γονείς, τους παππούδες ή άλλους πιο παλιούς προγόνους, μπορούν πολλές φορές να «συνδυαστούν» και το αποτέλεσμα να είναι «πολύχρωμο». Μόνο λίγες δεν είναι άλλωστε οι περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να έχουν διαφορετικό χρώμα στις τρίχες των μαλλιών, της μασχάλης, των ποδιών και της γενειάδας.

Γιατί όμως τελικά το μούσι σου είναι κόκκινο;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί με ακρίβεια και ακούει στο όνομα MC1R. Έτσι λέγεται το γονίδιο που χαρίζει ερυθρές αποχρώσεις στις τρίχες του προσώπου σου και μπορεί να κληροδοτηθεί από τον έναν από τους δυο γονείς σου, μαζί με το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αν σε ενοχλεί μπορείς να κάνεις ένα πράγμα: Να περιμένεις μερικά χρόνια ώστε οι κόκκινες να αντικατασταθούν από γκρίζες τρίχες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!