MEN'S GUIDE

Σου αρέσουν οι... μινιόν γυναίκες; Οι 5 λόγοι που οι άντρες προτιμούν τις κοντές

Δεν είναι παράλογο να έχει κάποιος άντρας πλάι του μια πιο κοντή (σε σύγκριση με αυτόν) γυναίκα, αφού σε γενικές γραμμές ισχύει ο κανόνας πως οι γυναίκες έχουν (με βάση και τα παγκόσμια στατιστικά στοιχεία) μικρότερο ύψος σε σύγκριση με αυτό των αντρών. Κάποιοι άντρες όμως δείχνουν να προτιμούν τις ιδιαίτερα κοντές γυναίκες  και σχεδόν πάντα έχουν μια... μινιόν σύντροφο.

Αν και εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των αντρών, η ψυχολογία και σειρά ερευνών έχει εντοπίσει γιατί έχεις εσύ, και πολλοί άλλοι άντρες, αυτές τις προτιμήσεις. Διότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο. 

Νιώθουν πιο δυνατοί

Όταν ένας άντρας είναι πιο ψηλός από την σύντροφο του, αισθάνεται αυτομάτως ως ο πιο ισχυρός της σχέσης και αυτή η αίσθηση ισχύος είναι απαραίτητη για κάποιους άντρες και ειδικά για καποιους που έχουν έντονα προβλήματα ανασφάλειας.

 

Νιώθουν ότι πρέπει να προστατεύουν τις κοντές κοπέλες

Βλέποντας μια μικροκαμωμένη γυναίκα οι άντρες νιώθουν την ανάγκη να την προστατεύσουν, μιας και συνήθως στα μάτια τους είναι πιο χαριτωμένες και αξιαγάπητες.

Στην ουσία το ύψος τους, τις κάνει να δείχνουν πιο ευάλωτες πράγμα που ελκύει πολύ το αντίθετο φύλο. Κοινώς μια κοντή γυναίκα συχνά ξυπνά σε έναν άντρα αρχέγονα ένστικτα όπως αυτά του προστάτη.

 

Νιώθουν κατώτεροι δίπλα σε μια ψηλή γυναίκα

Δεν λέμε πως οι άντρες που προτιμούν τις κοντές είναι... κομπλεξικοί, αλλά όλοι οι άντρες με κανονικό ή μεγάλο ύψος παραδέχονται πως μια πολύ ψηλή γυναίκα πλάι τους τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας και αμηχανία. Αντίθετα έρευνες έχουν δείξει πως οι άντρες που είναι κοντοί προτιμούν τις ψηλές γυναίκες γιατί τους κάνουν να νιώθουν καλύτερα και... ισοφαρίζουν τις ανασφάλειες που οι ίδιοι νιώθουν για το ύψος τους.

 

Το σεξ είναι πιο ευχάριστο μαζί τους

Σε σχετικά ερωτηματολόγια ερευνών, πολλοί άντρες απάντησαν πως θεωρούν πως με μια κοντή γυναίκα ή μια γυναίκα μετρίου αναστήματος τους είναι πολύ πιο εύκολο να πειραματιστούν μαζί της στο κρεβάτι και να δοκιμάσουν διάφορες στάσεις, ενώ αντίθετα οι ψηλές γυναίκες δείχνουν να τους... αγχώνουν στο κρεβάτι.

 

Είναι περισσότερο θηλυκές

Αυτό είναι όντως ένα πραγματικό γεγονός, μιας και όσο πιο κοντή είναι μια γυναίκα τόσο περισσότερα οιστρογόνα έχει στο σώμα της, σε αντίθεση με τις ψηλές γυναίκες που έχουν περισσότερη τεστοστερόνη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!