MEN'S GUIDE

Οι 6 στιλιστικές συνήθειες του παππού σου που αξίζει να υιοθετήσεις και εσύ

Όσο και αν σου φαίνεται παράλογο, το πιθανότερο είναι ο παππούς σου να είχε καλύτερο στυλ από εσένα και αξίζει να πάρεις μερικά στιλιστικά μαθήματα από αυτόν.

Όχι μόνο γιατί η μόδα κάνει κύκλους και συχνά αναβιώνουν στυλ προηγούμενων δεκαετιών, αλλά γιατί με εξαίρεση τη σύγχρονη μόδα, η ανδρική μόδα για χρόνια εστίαζε σε ένα ομοιόμορφο σχετικά στυλ, που παραμένει διαχρονικό και πλέον το αποκαλούμε κλασικό. Αλλά δεν ήταν μόνο τα όσα φορούσε ο παππούς σου που αξίζει να φορέσεις και εσύ, είναι και όλες οι συνήθειες που τον βοηθούσαν (ακόμα και εν αγνοία του) να έχει στυλ.. Δες τι μαθήματα στυλ αξίζει να πάρεις από τον παππού σου, όπως τα διαβάσαμε στο fashionbeans.com και το gr.askmen.com

Τα πουκάμισα σου να είναι σιδερωμένα και τα παπούτσια να γυαλίζουν

Ειδικά αν η δουλειά σου περιλαμβάνει γραφείο, να θυμάσαι το εξής: δεν υπάρχει εμφάνιση χωρίς καλοσιδερωμένο πουκάμισο. Οι παππούδες μας βέβαια -που είχαν πιο formal ντύσιμο για τις καθημερινές εμφανίσεις- είχαν ένα λόγο παραπάνω να ανησυχούν. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πουκάμισο σε έναν άντρα δεν πρέπει να ζαρώνει και το ύφασμα του να μην δείχνει ταλαιπωρημένο. Τέλος, όταν φοράς καλό δερμάτινο παπούτσι φρόντισε να είναι πάντα καλογυαλισμένο. Εκτός του ότι θα δείχνεις απαράδεκτος αν δεν το προσέξεις, θα καταστρέψεις και το δέρμα του.

Επένδυσε σε all time classic αξεσουάρ και σε απλό ντύσιμο

Μήπως ο παππούς σου είχε ένα καλό ακριβό ρολόι ή ένα αγαπημένο ζευγάρι μανικετόκουμπα, ή κάποιο αγαπημένο καπέλο ή τραγιάσκα ή γυαλιά ή δυο τρεις γραβάτες που τις λάτρευε; Σίγουρα είχε κάτι από αυτά γιατί για δεκαετίες οι άντρες φρόντιζαν το κατά τα άλλα συντηρητικό και απλό ντύσιμό τους (για δεκαετίες όλοι οι άντρες απλά φορούσαν κοστούμι) να διαφοροποιείται με αξεσουάρ που πάντα αποτελούσαν fashion statement.

Να κουρεύεσαι τακτικά και να ξυρίζεσαι συχνά

Για την ακρίβεια, φρόντισε να έχεις πάντα φιξαρισμένο ένα ραντεβού με τον κουρέα σου κάθε τρεις εβδομάδες. Εκτός του ότι θα δείχνεις πιο καθαρός και περιποιημένος, κάνεις καλό και στο τριχωτό της κεφαλής σου. Μην το αμελείς λοιπόν. Επίσης μάθε να φροντίζεις τις τρίχες του προσώπου σου. Οι παππούδες περιποιούνταν με ευλάβεια τα μουστάκια και τα μούσια τους και αν ήθελαν να είναι εντελώς ξυρισμένοι φρόντισαν το καθημερινό ξύρισμα να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους.

Μείνε μακριά από φανταχτερά χρώματα

Όπως έλεγε και ο Marlon Brando, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα σε έναν άντρα και σε έναν άντρα-παγώνι. Και λογικά δεν θέλεις να είσαι το τελευταίο. Άφησε στην άκρη τα φανταχτερά χρώματα σε κοστούμια και t-shirts και προτίμησε τα βασικά: γκρι, μπλε, μαύρο, άσπρο και -σε κάποιες περιπτώσεις- καφέ. Δεν πρόκειται να σε απογοητεύσουν ποτέ.

Το άσπρο t-shirt δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ

Δεν είναι η εύκολη λύση. Είναι η πρακτική λύση. Πολλές φορές και η σωτήρια. Όταν έχεις αμφιβολίες σχετικά με τι πρέπει να συνοδεύσεις το παντελόνι ή τα παπούτσια σου, να θυμάσαι αυτό: το λευκό t-shirt όχι μόνο θα «στηρίξει» την επιλογή σου, αλλά είναι ένα πέρα για πέρα oldschool αντρικό χρώμα. Αρκεί το κόψιμο να μην περιλαμβάνει βαθύ V.

Συνδύασε το χρώμα της ζώνη με εκείνο των παπουτσιών

Η δουλειά μιας καλής ζώνης είναι να αναδείξει το στυλ σου. Και παρότι κάποιοι δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία, πρόκειται για ένα αξεσουάρ που χρειάζεται προσοχή όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στο «κόψιμο». Σε περίπτωση λοιπόν που τις συμπεριλαμβάνεις τακτικά στο ντύσιμό σου, δεν υπάρχει άλλος κανόνας από εκείνον που λέει ότι πρέπει να ταιριάζει με τα παπούτσια σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!