MEN'S GUIDE

Τι είναι η παραφίμωση πέους και πως αντιμετωπίζεται;

Ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες όλων των ηλικιών είναι η παραφίμωση. Πρόβλημα το οποίο όμως είναι πιο έντονο στους εφήβους ή στους νεαρούς άνδρες. Τι είναι η παραφίμωση; Πως επηρεάζει την σεξουαλικότητα των ανδρών; Ποια τα συμπτώματα της κατάστασης αυτής ; Υπάρχει θεραπεία; 

Σε άρθρο στο askitis.gr διαβάζουμε πως η παραφίμωση είναι μια σημαντική επιπλοκή της φίμωσης και αποτελεί σοβαρή και επείγουσα κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα από ουρολόγο. Αν δεν αντιμετωπισθεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει σε ισχαιμία και νέκρωση της βαλανοποσθικής περιοχής του πέους.

Αίτια

Στην παραφίμωση έχουμε βίαιη έλξη του στενωμένου τμήματος της ακροποσθίας πίσω από τη βάλανο (συνήθως κατά τη στύση και τη σεξουαλική επαφή) και αδυναμία επαναφοράς του από τον ασθενή στην αρχική του θέση. Δημιουργείται με τον τρόπο αυτό μια δακτυλιοειδής περίσφιξη που «στραγγαλίζει» το πέος και παρεμποδίζει προοδευτικά την αιμάτωση του.

Διάγνωση

Η διάγνωση της παραφίμωσης γίνεται άμεσα από εξειδικευμένο ουρολόγο-ανδρολόγο και δεν απαιτεί πολλές εξετάσεις από την πλευρά του άνδρα. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται ένα αναλυτικό ιστορικό του προβλήματος το οποίο προηγείται της κλινικής εξέτασης. Η θεραπεία καθορίζεται με βάση τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων αλλά και την υγεία του ασθενούς εν γένει.

Θεραπεία

Η θεραπεία της παραφίμωσης πρέπει να είναι άμεση και ριζική. Μοναδική θεραπεία εκλογής αποτελεί η περιτομή. Αφαιρείται το στενομένο τμήμα της ακροποσθίας και πλέον εκμηδενίζεται ο κίνδυνος επανεμφάνισης της παραφίμωσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!