MEN'S GUIDE

Grooming tips για να φροντίζεις σωστά την... ευαίσθητη περιοχή σου

Η ευαίσθητη περιοχή σου, δηλαδή η περιοχή γύρω από το μόριό σου θέλει τη φροντίδα που της αξίζει!

Δες μερικά χρήσιμα tips για την φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.


Πλύσιμο και υγιεινή πάνω από όλα
Δεν είναι ανάγκη να σου το θυμίσουμε, αλλά δυστυχώς μάλλον πολλοί αμελούν να πλένουν συχνά την ευαίσθητη περιοχή τους. Και όταν λέμε συχνά δεν εννοούμε μόνο όταν κάνεις μπάνιο ή ντους, αλλά και μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, έντονη άσκηση ή επίσκεψη στην τουαλέτα. Επίσης πρόσεξε τι σαπούνι ή αφρόλουτρο χρησιμοποιείς γιατί κάποια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Στην αγορά θα βρεις ειδικά σαπούνια για την ευαίσθητη περιοχή.


Προσοχή στα εσώρουχα
Τα ιδιαίτερα στενά εσώρουχα και αυτά που δεν είναι 100% από φυσικό υλικό  (όπως βαμβάκι) θα πρέπει να τα αποφεύγεις, καθώς έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση πληθώρας προβλημάτων στο δέρμα, αλλά και στη σεξουαλική υγεία.


Αν ξυρίζεσαι εκεί θέλει προσοχή.

Περίπου το 50% των γυναικών προτιμούν τους συντρόφους τους εντελώς ξυρισμένους ή με ελάχιστες τρίχες εκεί.. κάτω, όπως ανακάλυψε μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Ιντιάνα το 2014.

Δεν θέλεις όμως να ξεκινήσεις βάζοντας το ξυραφάκι σου κατευθείαν στην πυκνή τριχοφυΐα σου, αν δεν θέλεις να έχεις την χειρότερη εμπειρία που είχες ποτέ σου, συμβουλεύουν οι ειδικοί. Το ξυράφι στις μακριές και πλούσιες τρίχες, μπορεί να δημιουργήσει δερματικούς ερεθισμούς, φαγούρα, κάψιμο και επώδυνα κοψίματα.

Αν οι τρίχες σου είναι μακριές, φρόντισε πρώτα να τις τριμάρεις πριν χρησιμοποιήσεις ξυράφι. Από τη στιγμή που οι τρίχες στην ευαίσθητη περιοχή σου είναι περισσότερο σγουρές και σκληρές, είναι πολύ πιο εύκολο να γυρίσουν προς τα μέσα και να σου δημιουργήσουν σπυράκια. Τρίμαρε τες σε ένα κοντό μήκος αλλά όχι πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σου. Με τον τρόπο αυτό, έχεις την δυνατότητα να περιποιηθείς καλύτερα τις τρίχες σου με το ξυραφάκι και να αποφύγεις ανεπιθύμητες καταστάσεις με σπυράκια και ερεθισμούς.


Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!