MEN'S GUIDE

Εννιά ερωτήσεις για να της κάνεις στο πρώτο ραντεβού και να μάθεις πολλά

Πολλοί άντρες νιώθουν μεγάλη αμηχανία όταν βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού με μια γυναίκα που τους ενδιαφέρει και συχνά δεν ξέρουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να πουν ή να ρωτήσουν την κοπέλα που έχουν απέναντί τους.

Φυσικά αυτό που πρωτίστως πρέπει να κάνεις σε ένα πρώτο ραντεβού, είναι να είσαι όσο πιο χαλαρός γίνεται, να μην προσποιείσαι να είσαι ευγενικός, να μιλάς όσο πρέπει και όχι συνέχεια και να ακούς όσα σου λέει η κοπέλα. Και βέβαια δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για το τι πρέπει να συζητήσετε σε ένα πρώτο ραντεβού 


Όμως αν κανείς φροντίσει να κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις σε ένα πρώτο ραντεβού μπορεί να καταλάβει πολλά για τον χαρακτήρα του ατόμου που έχει απέναντί του. Και σε άρθρο του gr.askmen.com διαβάσαμε μια σειρά από τέτοιες ερωτήσεις που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες, καθώς θα σε βοηθήσουν να εκμαιεύσεις ενδιαφέροντα στοιχεία για την κοπέλα που σε ενδιαφέρει. 

Ποια είναι η ιδανική δουλειά για σένα;

Οι απλές, συνηθισμένες ερωτήσεις όπως «με τι ασχολείσαι», αν και απλές είναι κάπως τυπικές και βαρετές και η παραπάνω αποτελεί μία καλή εναλλακτική. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα μπορέσεις να καταλάβεις καλύτερα τις φιλοδοξίες, τις αξίες και τις προτεραιότητες της, αλλά και θα φανείς ακόμα πιο ενδιαφέρων και επικοινωνιακός.

Διάβασες/ είδες/ άκουσες κάτι που σε ενθουσίασε τελευταία;

Το να καταλάβεις αν τα γούστα και τα ενδιαφέροντα σας ταιριάζουν είναι κάτι βασικό στο πρώτο ραντεβού. Άφησε την να μιλήσει για όσα την εξιτάρουν και είναι πολύ πιθανό να βρεις κοινά που θα οδηγήσουν αυτόματα σε άλλες, ενδιαφέρουσες κουβέντες για ταινίες, μουσική, βιβλία και site που απολαμβάνετε και οι δύο.

Τι ψάχνεις αυτήν την περίοδο/ Σε τι φάση βρίσκεσαι;

Αν θέλεις να αναπτύξεις μία υγιή και ειλικρινή επαφή μαζί της, είναι σημαντικό να έχετε εξαρχής ξεκαθαρίσει το τι ψάχνει ο καθένας από εσάς και να καταλάβετε αν έχετε τις ίδιες προσδοκίες. Αν και πιθανότατα δύσκολα θα πει από το πρώτο ραντεβού ότι ψάχνει για μία σοβαρή σχέση, καλό θα ήταν να κάνεις το πρώτο βήμα για να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα. Σε καμία περίπτωση μην πεις ψέματα για το τι πραγματικά θέλεις και μην της δώσεις ψεύτικες ελπίδες για κάτι περισσότερο σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δε σε ενδιαφέρει με την συγκεκριμένη.

Έχεις αδέρφια;

Αν και φαινομενικά ασήμαντη ερώτηση, είναι αρκετά χρήσιμη για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις βασικά πράγματα για την οικογένεια της και τον τρόπο που μεγάλωσε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το οικογενειακό προφίλ κάποιου μαρτυράει αρκετά για το ποιος πραγματικά είναι και τη συμβατότητα σας. Γι' αυτό δοκίμασε να επεκτείνεις τη συζήτηση και να μάθεις από πού κρατάει η σκούφια της και το πώς ήταν η παιδική και εφηβική της ηλικία, όσο πιο διακριτικά γίνεται.

Απέφυγε να προβείς σε βιαστικά συμπεράσματα. Το γεγονός ότι οι γονείς της είναι χωρισμένοι δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα ή ότι όλες της οι σχέσεις είναι καταδικασμένες να τελειώσουν με παρόμοιο τρόπο. Αν αναφερθεί σε πολύ προσωπικά γεγονότα ή τραυματικές ιστορίες μην το ψάξεις περαιτέρω και προσπάθησε να διατηρήσεις την κουβέντα στο πλαίσιο που είναι άνετο και οικείο και για τους δυο σας.

Πόσο καιρό είσαι μόνη;

Οι παλιές μας σχέσεις είναι πάντα κάτι επίφοβο να αναφερθεί στα πρώτα ραντεβού, αλλά το να μάθεις μερικά βασικά πράγματα για το ερωτικό της παρελθόν είναι αρκετά χρήσιμο. Με αυτήν την ερώτηση μπορείς να καταλάβεις αν είναι αιώνια ορκισμένη εργένισσα ή ταγμένη στις μακροχρόνιες σοβαρές σχέσεις (ή κάτι ενδιάμεσο).

Μπορεί εκείνη να απαντήσει κάτι σαν «έξι μήνες» και αν θέλει να μιλήσει παραπάνω γι αυτό, θα το κάνει από μόνη της. Μία καλή ερώτηση που θα μπορούσες να της κάνεις στη συνέχεια αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και αν την βλέπεις πρόθυμη να το συζητήσει, είναι το πόσο κράτησε η πιο μεγάλη της σχέση.

Αν μπορούσες να δειπνήσεις με οποιαδήποτε τρία άτομα, ποια θα επέλεγες;

Μπορεί να ακούγεται σαν ερώτηση-παγίδα που κάποιος πιθανός μελλοντικός εργοδότης σου κάνει σε μία συνέντευξη, αλλά είναι ένας καλός, ευχάριστος τρόπος να σπάσεις τον πάγο μεταξύ σας. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να καταλάβεις τι είδους ανθρώπους βρίσκει ενδιαφέροντες και να διαπιστώσεις αν ταιριάζετε ή όχι, με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος που έχεις ταξιδέψει;

Η συζήτηση για διακοπές, εξορμήσεις και αποδράσεις συνήθως προκαλεί θετικά συναισθήματα και ζωντανεύει όμορφες αναμνήσεις. Με αυτήν την ερώτηση όχι μόνο θα δημιουργηθεί ένα ευχάριστο κλίμα αλλά θα σου δοθεί η ευκαιρία να μάθεις τι στυλ ταξιδιών προτιμάει να κάνει και αν ταιριάζει με τις δικές σου προτιμήσεις.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το Σαββατοκύριακο;

Με αυτήν, κατευθύνεις τη συζήτηση έτσι ώστε να μάθεις καλύτερα το πώς διασκεδάζει χωρίς να της κάνεις την άβολη ερώτηση «ποια είναι τα χόμπι σου» ή «τι σ΄ αρέσει να κάνεις γενικά».

Bonus: Αυτή η ερώτηση προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη και τελευταία ερώτηση που καλό θα ήταν να της κάνεις.

Θες να ξαναβρεθούμε την άλλη βδομάδα;

Έχοντας ως δεδομένο ότι έχεις αποφασίσει πως σ' αρέσει, ταιριάζετε και θέλεις να τη ξαναδείς, το τελευταίο σημαντικό πράγμα που μπορείς να τη ρωτήσεις όταν η βραδιά σας έρθει στο τέλος της είναι αν θα την ενδιέφερε ένα δεύτερο ραντεβού.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!