MEN'S GUIDE

Κόπηκες στο ξύρισμα; 7 tips για να σταματήσεις γρήγορα το αίμα

Όσο και αν έχεις συνηθίσει να ξυρίζεσαι πάντα θα υπάρξουν οι στιγμές, που μια απροσεξία, μια λάθος κίνηση ή ακόμα και ένα μη καλά συντηρημένο ξυραφάκι θα σου προκαλέσουν μικροατυχήματα και κοψίματα.

Οι περισσότεροι φροντίζουν να σταματήσουν το αίμα με το να "κολλήσουν" κομματάκια βαμβάκι ή χαρτί στις πληγές κάτι που όμως δεν είναι και τόσο αποτελεσματικό στο να σταματήσει γρήγορα η αιμορραγία.
Δείτε 7 tips με πράγματα που σίγουρα θα βρείτε στο μπάνιο και το σπίτι σας, που είναι πολύ πιο αποτελεσματικά στο να σταματούν το αίμα στα κοψίματα από το ξύρισμα.

Χρησιμοποίησε aftershave

Είναι αιμοστατικό, λόγω του ότι περιέχει αλκοόλ, που απολυμαίνει την πληγή και περιορίζει τη ροή του αίματος.

Βάλε αποσμητικό/αντιιδρωτικό

Και τα δύο περιέχουν χλωριούχο αργίλιο, το οποίο "μπλοκάρει" όχι μόνο τον ιδρώτα, αλλά και το αίμα, προκαλώντας συστολή στα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα να σταματά την αιμορραγία.

Άπλωσε lip balm

Τόσο το lip balm όσο και η βαζελίνη έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν την ξηρότητα, να ενυδατώνουν και να "σφραγίζουν" την περιοχή, εν προκειμένω την πληγή. Λειτουργούν δηλαδή σαν ένα αόρατο τσιρότο.

Φτιάξε καφέ ή τσάι

Μπορείς να πιεις το ρόφημα και να χρησιμοποιήσεις είτε το σακουλάκι τσαγιού μόλις κρυώσει, είτε το χάρτινο φίλτρο του γαλλικού καφέ πάνω στην πληγή και να το πιέσεις δυνατά. Ο καφές και το τσάι, περιέχουν καφεΐνη, που είναι αγγειοσυσταλτική, προκαλεί δηλαδή συστολή στις λείες μυϊκές ίνες του τοιχώματος των αιμοφόρων αγγείων και σταματά την αιμορραγία.

Ρίξε στοματικό διάλυμα

Περιέχει αλκοόλ το οποίο δρα ως στυπτικό και σταματά τη ροή του αίματος, επουλώνοντας πιο γρήγορα την πληγή.

Θρυμμάτισε ασπιρίνη

Σπάσε μια ασπιρίνη και ρίξε δύο σταγόνες νερό για να δημιουργήσεις μια πάστα, την οποία μπορείς να εφαρμόσεις πάνω στην πληγή με τη βοήθεια ενός βαμβακιού.

Βάλε πάγο

Τρίψε απαλά την περιοχή με ένα παγάκι και θα δεις το αίμα να σταματά να τρέχει. Το κρύο προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας το γρήγορο πήξιμο του αίματος.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!