MEN'S GUIDE

To ήξερες πως το καρπούζι βοηθά στη μυική αντοχή;

Αν ασχολείσαι με το bodybuilding ή έχεις αποφασίσει να ενισχύσεις το μυικό σου σύστημα, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το πόσο σημαντική είναι η λήψη πρωτεϊνούχων και άλλων τροφών, για την ενδυνάμωση των μυών. Και πιθανά το καρπούζι να μην το έχεις ακούσει ποτέ ως ιδανική τροφή για bodybuilders και γενικά αθλητές. Και όμως μια επιστημονική μελέτη δείχνει πως το καρπούζι έχει πολλά να προσφέρει σε έναν αθλητή και μπορεί να βελτιώσει την αντοχή των μυών του.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Universidad Politécnica de Cartagena στην Ισπανία έλεγξε τις επιδράσεις του χυμού καρπουζιού στη μυϊκή αποθεραπεία μετά την άσκηση. Συγκεκριμένα οι εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή κλήθηκαν να πιουν 500 ml χυμού καρπουζιού μία ώρα πριν την προπόνηση.


Η έρευνα αποκάλυψε πως το αμινοξύ κιτρουλίνη που περιέχει το καρπούζι, βοηθά στην ταχύτερη μείωση του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων μυϊκής κόπωσης.


Φυσικά δεν είναι ανάγκη να πιεις χυμό καρπουζιού. Μπορείς απλά να φας φέτες καρπούζι, ή να φτιάξεις smoothies πολτοποιώντας καρπούζι στο μπλέντερ.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!