MEN'S GUIDE

Θες να αποκτήσεις κοιλιακούς V; Μάθε πως θα το πετύχεις

Ένα καλογυμνασμένο ζευγάρι βουβωνικών συνδέσμων, που σχηματίζουν ένα V χαμηλά στην κοιλιά ακριβώς πάνω από τα γεννητικά όργανα, είναι πολυπόθητο όνειρο για πολλούς άντρες,

Και όχι άδικα, αφού το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του ανδρικού σώματος, θεωρείται ένα από τα πιο σέξι χαρακτηριστικά για τις γυναίκες, που στην πλειονότητά τους δηλώνουν με τη σειρά τους πως τρελαίνονται όταν βλέπουν άντρες με τα λεγόμενα "φτερά του έρωτα" ή "γραμμές του σεξ" ή "κεραυνούς του σεξ" (υπάρχουν πολλές ονομασίες για τους συγκεκριμένους συνδέσμους που σχηματίζουν το V).

O προπονητής, διαιτολόγος και fitness model Tim McComsey, εξηγεί πως για να αποκτήσεις και εσύ αυτούς τους κοιλιακούς θα χρειαστείς δύο πράγματα: Μια προσεγμένη διατροφή που να στοχεύει στο 4 έως 7% του λίπους και μια σειρά από ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύμναση των συγκεκριμένων συνδέσμων.


Διατροφή

Το μεγάλο μυστικό για κοιλιακούς V είναι η κατανάλωση λιγότερων θερμίδων, ώστε να τονωθεί η απώλεια του λίπους και να γίνουν τελείως ορατές οι πυκνές, μακριές ίνες των έξω λοξών κοιλιακών. Ο McComsey εξηγεί: «Όσο κι αν είναι το βάρος σου σήμερα, το γεγονός είναι ότι πρέπει να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες από όσες καις. Όμως, το πιο σημαντικό στην δημιουργία στεγνών κοιλιακών είναι ο τρόπος που “σπας” αυτές τις θερμίδες σε κατάλληλα μακροθρεπτικά συστατικά. Και ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να αυξήσεις την κατανάλωση πρωτεΐνης, να μειώσεις τους υδατάνθρακες και να ελαχιστοποιήσεις το λίπος.

Σύμφωνα με τον McComsey, αν μέχρι σήμερα οι ανάγκες σου για πρωτεΐνη ήταν 0,8 - 1,4 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους, πρέπει να τις ανεβάσεις στα 1,6 - 2 γραμμάρια (σχεδόν 50% των συνολικών θερμίδων). Επίσης, η πρόσληψη υδατανθράκων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 100 - 120 γραμμάρια ημερησίως (σχεδόν 40% των συνολικών θερμίδων). Και όσον αφορά στην πρόσληψη λίπους, ο ειδικός λέει: «10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων. Και αυτό το ποσοστό πρέπει να είναι από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά».

Ασκήσεις
Τρεις απλές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το στόχο σου. Εκτέλεσε αυτή τη ρουτίνα τρεις ημέρες την εβδομάδα.


- Σετ: 5.
- Επαναλήψεις: 15, 12, 10, 10, 10
«Ξεκουράσου 15-30 δευτερόλεπτα ανάμεσα σε κάθε σετ και 60 δευτερόλεπτα μεταξύ των ασκήσεων», λέει ο McComsey.


1. Κάμψεις κοιλιακών σε ιμάντες


2. Ρωσικό στρίψιμο σε κατακλινή πάγκο


3. Ανυψώσεις ποδιών με στρίψιμο σε μονόζυγο

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!