GOOD LIFE

Mελέτη θα σε πείσει να βγάζεις τα παπούτσια στο σπίτι σου για να αδυνατίσεις!

Κάποιοι συνηθίζουν να βγάζουν πάντα τα παπούτσια τους όταν μπαίνουν στο σπίτι τους είτε για λόγους καθαριότητας, είτε επειδή έχουν μωρά παιδιά στο σπίτι, είτε γιατί αυτό αποτελεί παράδοση (π.χ. στους Ιάπωνες) κ.λπ. Και όμως μια μελέτη σου εξηγεί πως αν δεν θέλεις να πάρεις περιττά κιλά θα πρέπει και εσύ να αρχίσεις να βγάζεις τα παπούτσια σου όταν είσαι στο σπίτι σου.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε η European Society of Endocrinology στην Βαρκελώνη, το αφήνεις τα παπούτσια σου στην πόρτα όταν μπαίνεις στο σπίτι μπορεί να αποτρέψει τις χημικές ουσίες, που ονομάζονται παχυσαρκιογόνα (obesogens), να μολύνουν το σπίτι σου και να σε… παχύνουν.

Αυτές οι ουσίες βρίσκονται παντού, από τις σόλες των παπουτσιών μέχρι τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα πλαστικά δοχεία και τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν φυτοφάρμακα. Κύρια πηγή έκθεσης είναι η διατροφή, καθώς και ορισμένα παρασιτοκτόνα ή τεχνητά γλυκαντικά.

Τα παχυσαρκιογόνα μπορούν να αυξήσουν την όρεξή σου ή τον αριθμό και το μέγεθος των λιπωδών κυττάρων, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Επίσης μπορεί να επηρεάσουν τον μεταβολισμό, επιβραδύνοντας τον ρυθμό καύσης των θερμίδων και δυσκολεύοντας την απώλεια βάρους.

Αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι είναι αδύνατο να απαλλαγείς πλήρως από αυτές τις χημικές ουσίες, ωστόσο στπ wefit.gr διαβάσαμε πώς να προσπαθήσεις να προστατευτείς από τα παχυσαρκιογόνα και να μειώσεις σημαντικά την έκθεσή σου σε αυτές τις ουσίες.

  • Κατανάλωνε φρέσκα προϊόντα αντί επεξεργασμένα. Επίλεγε βιολογικά φρούτα και λαχανικά ώστε να περιοριστεί η έκθεση σε παρασιτοκτόνα.
  • Απόφευγε να φοράς παπούτσια μέσα στο σπίτι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά βλαβερών ουσιών από τους εξωτερικούς χώρους στο εσωτερικό του σπιτιού. Διάβασε ακόμη: Γιατί το να περπατάς ξυπόλυτος είναι καλύτερο από το να τρέχεις;
  • Σκούπιζε τακτικά το σπίτι και ξεσκόνιζε με τη χρήση βρεγμένου πανιού.
  • Μείωσε τη χρήση πλαστικών ειδών, ιδίως αν αυτά έρχονται σε επαφή με το φαγητό. Προτίμησε τα αλουμινένια ή τα γυάλινα δοχεία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!