MEN'S GUIDE

8 tips για τέλειο ξύρισμα

Η απόλυτη ανδρική ιεροτελεστία συχνά γίνεται βραχνάς καθώς οι ερεθισμοί και η ξηρότητα ή τα κοψίματα ταλαιπωρούν τους πάντες. Δείτε 8 tips που αν τα εφαρμόσετε το ξύρισμα θα γίνει το καθημερινό σας παιχνιδάκι.

1.  Μην ξυρίζεστε με το που ξυπνάτε. Το δέρμα το πρωί έχει την τάση να είναι πρησμένο, οπότε για να αποφύγετε τα κοψίματα καλό είναι να περιμένετε τουλάχιστον δέκα λεπτά «κάτσει» το δέρμα σας, πριν ξεκινήσετε το ξύρισμα.

2. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ καυτό νερό. Όχι μόνο δημιουργεί ξηρότητα στο δέρμα, αλλά ,πορεί ακόμα και να προκαλέσει το σπάσιμο μικρών αγγείων της επιφάνειας του δέρματός σας.

3. Χρησιμοποιείτε πάντα πινέλο για να εφαρμόσετε τον αφρό γιατί όχι μόνο προετοιμάζει τις τρίχες  για το ξύρισμα αλλά ταυτόχρονα κάνει απολέπιση καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

4. Μην ασκείτε πίεση στο ξυραφάκι, δεν κάνετε πιο «βαθύ» ξύρσισμα, απλώς αυξάνετε την πιθανότητα εμφάνισης ερεθισμών. Για απαλό ξύρισμα, καλό είναι να απλώσετε ένα ειδικό λάδι ξυρίσματος πριν εφαρμόσετε τον αφρό.  

5. Μην χρησιμοποιείτε για πολύ καιρό το ίδιο ξυραφάκι, γιατί τα πολυκαιρισμένα ξυραφάκια προκαλούν ερεθισμούς και δεν κάνουν ομοιόμορφο ξύρισμα. Καλό είναι να αλλλάζετε ξυραφάκι κάθε 15 μέρες αν ξυρίζεστε καθημερινά.

6. Αν κάποιο σημείο στο δέρμα σας έχει ερεθιστεί δοκιμάστε να τρίψετε απαλά πάνω του ένα παγάκι.

7. Το πιο τέλειο ξύρισμα μπορείτε να το κάνετε μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Η ζέστη των υδρατμών έχει ανοίξει τους πόρους . Το ίδιο αποτέλεσμα θα πετύχετε αν πριν το ξύρισμα καλύψετε το πρόσωπό σας με μια ζεστή υγρή πετσέτα.

8. Το μουστάκι να το αφήνετε πάντα για το τέλος, γιατί εκεί οι τρίχες είναι πιο σκληρές και έτσι έχουν περισσότερο χρόνο να μαλακώσουν με τον αφρό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!