MEN'S GUIDE

Φοράς γυαλιά οράσεως; Τότε ίσως είσαι πιο έξυπνος από όσο νομίζεις

Πολλοί θεωρούν πως ένας άντρας που φοράει γυαλιά οράσεως δείχνει πάντα πιο σοβαρός, μετρημένος και έξυπνος και τελικά μια νέα έρευνα δείχνει πως όσου φορούν γυαλιά δεν δείχνουν απλά πιο έξυπνοι... είναι όντως πιο έξυπνοι!

Όσοι φορούν γυαλιά οράσεως είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο δείκτη ευφυίας. Τουλάχιστον σε αυτό κατέληξε μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Communication και μελέτησε τη σύνδεση μεταξύ της όρασης και της ευφυίας.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις αντιληπτικές ικανότητες και τα γενετικά χαρακτηριστικά 300.000 ατόμων μεταξύ 16 και 102 ετών και ανακάλυψαν ότι τα άτομα με υψηλότερο δείκτη ευφυίας είχαν κατά 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα οράσεως, που καθιστούν απαραίτητη τη χρήση γυαλιών. 

Παρ΄ όλα αυτά, τα ίδια άτομα συνδέθηκαν και με υψηλότερες πιθανότητες για ασθένειες όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η στηθάγχη και η κατάθλιψη. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αυτή είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες έρευνες σε ζητήματα ευφυίας και γενετικών στοιχείων που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!