MEN'S GUIDE

Έρευνα αποκαλύπτει πως τo sexting μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σου

Σύμφωνα με μια έρευνα, η ανταλλαγή μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο, μπορεί να δώσει ένα boost στην σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Και το sexting έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στη σύγχρονη εποχή, αφού μια έρευνα που έγινε το 2015 από το πανεπιστήμιο Drexel στις ΗΠΑ, είχε αποκαλύψει πως 8 στους 10 ενήλικες άντρες κάτω των 40 ετών παραδέχεται πως έχει κάνει έστω και μια φορά sexting.


Το sexting συχνά συνδέεται λανθασμένα με το ευκαιριακό σεξ και τις επαφές με αγνώστους μέσω social media, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να δείξει πως το sexting είναι δημοφιλές και στα κανονικά ζευγάρια και μάλιστα τονώνει την ερωτική τους ζωή.


Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η βρετανική ιστοσελίδα υγείας και καλής σεξουαλικής ζωής DrEd.com με τη συμμετοχή 2.000 αντρών και γυναικών, όσο περισσότερο sexting συνηθίζει να κάνει ένα ζευγάρι, τόσο καλύτερη είναι η ερωτική του ζωή και κατ' επέκταση πιο ευτυχισμένη η σχέση του. Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι από τους συμμετέχοντες που έστελναν καθημερινά σεξουαλικά γραπτά μηνύματα στο έτερον ήμισυ, το 61% ήταν απόλυτα ικανοποιημένο στον ερωτικό τομέα.

Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο askmen.com, δεν χρειάζεται να επιδίδεσαι κάθε μέρα σε sexting με τη σύντροφό σου καθώς από τους συμμετέχοντες στην έρευνα που έκαναν sexting σε εβδομαδιαία βάση, το 42% εξ αυτών δήλωσε ευτυχισμένο σεξουαλικά, ενώ από εκείνους που επιδίδονται στο «σπορ» μηνιαίως, το 33%.

«Το sexting λειτουργεί προς όφελος της ερωτικής ζωής του ζευγαριού γιατί οδηγεί τους δύο παρτενέρ να εκκρίνουν ορμόνες που αυξάνουν την ερωτική επιθυμία», σημειώνει ο σύμβουλος σχέσεων Paul Hokemeyer και συνεχίζει: «Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει γιατί η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων και ημίγυμνων ή γυμνών φωτογραφιών διεγείρει τον εγκέφαλο, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι το μεγαλύτερο όργανο του σεξ δεν είναι τελικά τα γεννητικά όργανα, αλλά ο εγκέφαλος».

Η συγκεκριμένη έρευνα κατέληξε σε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως πρώτον, ότι η πλειοψηφία των αντρών συνηθίζει να στέλνει γυμνές φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων της όταν κάνει sexting, ενώ οι γυναίκες τα στήθη και τα οπίσθιά τους και δεύτερον ότι το αντίθετο φύλο είναι πολύ πιο πιθανό να στείλει ένα σεξουαλικά φορτισμένο μήνυμα στο σύζυγο ή στον μακροχρόνιο σύντροφο, παρά σε έναν τύπο που βγαίνουν ραντεβού.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!