MEN'S GUIDE

4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν κάνεις σχέση με μια συνάδελφό σου

Πολλαπλές έρευνες έχουν δείξει πως πάνω από το 15% των ανδρών ομολογούν πως έχουν κάνει ερωτικές σχέσεις με κάποια συνάδελφό τους από το χώρο εργασίας τους και αρκετοί περιγράφουν αυτές τις σχέσεις ως "καταστροφικές".

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν μια σχέση στο εργασιακό περιβάλλον να είναι "καταδικασμένη" να αποτύχει, ωστόσο είναι λογικό να γεννιούνται διαρκώς νέες τέτοιες σχέσεις, αφού η καθημερινή επαφή με τα ίδια πρόσωπα ευνοεί την ανάπτυξη δεσμών κάθε τύπου και σε κάποιες εξαιρέσεις αυτές οι ερωτικές σχέσεις έχουν και διάρκεια. 

Αν λοιπόν επιμένεις να μην θέλεις να ακούσεις τα καμπανάκια που χτυπούν τα ευρήματα σχετικών στατιστικών ερευνών  που δείχνουν πως οι δεσμοί με συναδέλφους δεν είναι και τόσο καλή ιδέα και εσύ θέλεις οπωσδήποτε να κάνεις ερωτική σχέση με μια συνάδελφό σου, καλό είναι να προσέξεις τα ακόλουθα.


1. Βεβαιώσου πως η πολιτική της εταιρείας όπου εργάζεστε επιτρέπει τέτοιες σχέσεις.

Η πολιτική πολλών εταιρειών μπορεί να είναι ιδιαίτερα αυστηρή στα συγκεκριμένα θέματα, και να απαγορεύει σχετικούς δεσμούς. Φυσικά αυτή η απαγόρευση είναι καθαρά τυπική και ακόμα και σε τέτοιες εταιρείες πολλοί αψηφούν τον κανόνα και συνάπτουν σχέσεις με συναδέλφους, αλλά σε αυτή την περίπτωση να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τα σχόλια των άλλων συναδέλφων πίσω από την πλάτη σου, αλλά και την αρνητική στάση των προϊσταμένων σου.


2. Φρόντισε η σχέση σου να μην επηρεάσει τις άλλες εργασιακές σχέσεις σου. 

Θα πρέπει να δείξεις άκρατο επαγγελματισμό. Ειδικά αν οι αρμοδιότητές σου είναι αυξημένες κι εξαρτώνται από τη δική σου κρίση άλλοι άνθρωποι στη δουλειά σου, θα πρέπει τα όποια αισθήματα τρέφεις για μια συνάδελφό σου να μην επηρεάσουν την κρίση σου και να είσαι δίκαιος απέναντι σε όλους τους συναδέλφους σου.

3. Ετοιμάσου για καθημερινή τριβή με τη σχέση σου
Μία κοινή καθημερινότητα μπορεί να είναι ευεργετική από την άποψη του ότι καταλαβαίνει ο ένας τι περνάει ο άλλος, αλλά φθείρει τη σχέση με πολλαπλάσια γοργότερους ρυθμούς του αναμενομένου. Και αυτό γιατί,μπορεί ακόμα και να βαρεθείς να βλέπεις όλη μέρα κάθε μέρα, το έτερόν σου ήμισυ.  Η δουλειά αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαλείμματα για αποφόρτιση μιας σχέσης, και εσείς φροντίζετε να μην τις δώσετε τον παραμικρό χώρο για αναπνοή. Φροντίστε λοιπόν και οι δυο να υπάρχουν ημέρες που να αφιερώνει ο καθένας χρόνο στον εαυτό του μετά τη δουλειά.

4. Μη γίνεστε θέαμα

Καλό είναι να αποφύγετε όσο μπορείτε τόσο τις υπερβολικές τρυφερότητες μεταξύ σας σε κοινή θέα όσο και τα καβγαδάκια, γιατί αν δεν το κάνετε θα δίνετε διαρκώς αφορμή για κουτσομπολιά στους γύρω σας καθώς αυτή η συμπεριφορά δείχνει πως δεν σέβεστε τον χώρο εργασίας σας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!