MEN'S GUIDE

Πώς να αντιμετωπίσεις σωστά τις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα δημιουργούν ερεθισμούς και αντιαισθητικά σημάδια που ταλαιπωρούν πολλούς άνδρες.

Μάλιστα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως το πρόβλημα είναι πιο έντονο στους μελαχρινούς άνδρες και ακόμα πιο έντονο σε όσους έχουν σγουρά μαλλιά καθώς οι τρίχες πριν βγουν έξω από την επιδερμίδα "στρίβουν" και αρχίζουν να μεγαλώνουν υποδόρια. 


Αν αντιμετωπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα οι ειδικοί στο grooming σε συμβουλεύουν να αποφεύγεις όσο μπορείς το συχνό ξύρισμα και αν αυτό είναι αδύνατο, τότε προσπάθησε να μην περνάς το ξυραφάκι πάνω από μια φορά πάνω από τα σημεία όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο (συνήθως κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό). 


Επίσης προτείνουν να μην φοράς συχνά πουκάμισα με πολύ στενό γιακά ή γραβάτες (ερεθίζουν την περιοχή γύρω από το λαιμό).


Αν όμως έχεις ήδη τρίχες που έχουν γυρίσει προς τα μέσα, μπορείς να τις αφαιρέσεις με ασφάλεια ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα.

1. Κάντε πρώτα έναν εντατικό καθαρισμό με κάποιο ειδικό προϊόν και απολέπιση στην περιοχή που υπάρχει το πρόβλημα

Με το να απομακρύνετε από την περιοχή νεκρά κύτταρα δέρματος θα βοηθήσετε την επιδερμίδα να αναπνεύσει και να σπρώξει από μόνη της προς τα έξω την γυρισμένη τρίχα. Ακόμα εναν το στρώμα κυττάρων του δέρματος που εμποδίζουν την τρίχα είναι πολύ λεπτό, τότε με την απολέπιση μπορεί να απομακρυνθεί τελείως φανερώνοντας άμεσα την τρίχα!

2. Με μία ζεστή, υγρή πετσέτα "μουλιάστε" λίγο το σημείο και ασκείστε μικρή πίεση

Ασκείστε ελαφρά πίεση εκατέρωθεν του σημείου που η τρίχα έχει προκαλέσει το σπυράκι στην επιδερμίδα, αφού πρώτα έχετε μαλακώσει το σημείο με ζεστό νερό που βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων. Επαναλάβετε δύο φορές την ημέρα, μέχρι η τρίχα να αρχίσει να φαίνεται.

3.  Με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι τραβήξτε την τρίχα προς τα έξω.

Θα πρέπει όμως να προσέξετε να έχει ήδη εμφανιστεί μέρος της τρίχας έξω από την επιδερμίδα σας και να αποφύγετε να "σκαλίσετε" το σημείο με το τσιμπιδάκι

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!