MEN'S GUIDE

10 μάρκες παπουτσιών που πρέπει να αναζητήσετε στην Αγγλία

Μπορεί το σήμα «made in Britain» να έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τα ρούχα, αλλά 10 οίκοι ανδρικών παπουτσιών συνεχίζουν να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας παπούτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1. Grenson

Η ιστορία του οίκου ξεκινά το 1866 και από τότε ειδικεύεται στην κατασκευή δερμάτινων παπουτσιών σε κλασσικές κυρίως γραμμές. Βασικό τους χαρακτηριστικό: είναι... αθάνατα, αφού έχουν φτιαχτεί με παραδοσιακό τρόπο ώστε οι σόλες να μπορούν να αλλάζουν αν χρειαστεί, ενώ το υπόλοιπο παππούτσι δεν παθαίνει τίποτα. Προσέξτε όνως. Κάποια νέα προϊόντα της εταιρείας, παράγονται στο εξωτερικό, κοστίζουν λιγότερο και δεν έχουν την ίδια αντοχή και στυλ (διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα)

2. Church’s

Από τα πιο δημοφιλή παπούτσια τύπου brogue από μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 1873 και ακόμα και σήμερα παράγει παπούτσια στο ίδιο εργοστάσιο στο Northampton

3. Tricker’s

Άλλη μια εταιρεία με πολυετή ιστορία (ιδρύθηκε το 1829) αλλά και εργοστάσιο στο Northampton, που διοικείται από τα μέλη της οικογένειας Barltrop εδώ και 5 γεννεές Τα Tricker’s καλύποτυθν μία μεγάλη γκάμα παπουτσιών ενώ είναι διάσημα και για τα κατά παραγγελία κομμάτια τους.

4. George Cleverley

Στο ομώνυμο κατάστημα στο Mayfair o George Cleverley σε πείσμα των καιρών συνεχίζει να δημιουργεί χειροποίητα αντρικά παρπούτσια, έχει όμως σχεδιάσει και κομμάτια που θα τα βρείτε αποκλειστικά στην Kingsman collection των Mr Porter’s exclusive.

5. Loake

Αν και η εταιρεία υπάρχει από το 1880, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2011, τέσσερα χρόνια αφ ότου έλαβε βασιλικό ένταλμα! Δημιουργούν τα πάντα από μπότε ιππασίας μέχρι καλά παπούτσια σε πολύ λογικές τιμές, αφού ένα ζευγάρι μοκασίνια, κοστίζει κάτι παραπάνω από 100 λίρες

6. Barker

Αυτός ο οίκος έχει επίσης ιδρυθεί το 1880, αλλά διατηρεί την πρωτοτυπία, του να κατασκευάζει μέχρι και σήμερα τα πολυτελή του παπούτσια σε ένα εργοστάσιο- χωριό στο Earls Barton. Και μπορεί στην παραγωγή να εμμένουν στην παράδοση τα, σχέδια όμως του Οίκου ακολουθούν πιστά τη μόδα.

7. Jeffery-West

Με στοιχεία gothic και αιχμηρό στυλ, τα παπούτσια Jeffery – West φέρουν τα ονόματα μεγάλων ροκάδων όπως οι Jarvis Cocker, Bryan Ferry και Keith Richards

8. Alfred Sargent

Άλλη μια οικογενειακή επιχείσηση με ιστορία που ξεκινά το 1899. Σήμερα τα εγγόνια του Alfred Sargent. - ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας με χαρακτηριστικό ότι τα παπούτσια τους είναι φτιαγμένα με τα δικά σας μέτρα για να ταιριάζουν τέλεια στα πόδια σας.

9. Cheaney

Άλλη μια βραβευμένη από τη βασίλισσα, εταιρεία, με ιστορία που ξεκινά το 1866και εξαγωγές σε όλο το κόσμο

10. Crockett & Jones


Ίσως τα πιο «κυριλέ» παπούτσια επίσης φτιαγμένα με τη μέθοδο goodyear για να αντέχουν στον χρόνο. Ίσως η πιο... posh βρετανική μάρκα

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!