MEN'S GUIDE

Οι άνδρες βγάζουν selfies με μια συγκεκριμένη τεχνική και υπάρχει λόγος για αυτό

Μια επιστημονική έρευνα ήρθε να επιβεβαιώσει τη θεωρία πως οι άνδρες βγάζουν με διαφορετικό τρόπο selfies σε σύγκριση με τις γυναίκες, ειδικά όταν η φωτογραφία είναι να μπει σε κάποιο site γνωριμιών.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά μελέτησαν περισσότερες από 900 selfies και τις φωτογραφίες σε 557  προφίλ ετεροφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γνωστό site και app γνωριμιών Tinder και διαπίστωσαν πως η τεχνική με την οποία τραβούν selfies οι άνδρες διαφέρει από αυτή των γυναικών.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές κατηγοριοποίησαν τις selfies και τις φωτογραφίες προφίλ με βάση τη γωνία λήψης και διαπίστωσαν πως το 40% των ανδρών τράβηξε selfie από κάτω προς τα πάνω (περίπου από το ύψος του θώρακα και πάνω) ενώ μόλις το 16% των γυναικών προτίμησε την ίδια γωνία λήψης.


Αντίθετα το 25% των γυναικών προτίμησε να βγάλει selfie με γωνία από πάνω προς τα κάτω ενώ μόλις το 16% των ανδρών έκανε το ίδιο. Τέλος το 90% των γυναικών προτίμησαν να βάλουν μια selfie ως εικόνα στο προφίλ τους στο Tinder ενώ μόνο το 54% έκανε των ανδρών έκανε το ίδιο, καθώς αρκετοί άνδρες προτιμούν να χρησιμοποιούν πόζες τους που έχει τραβήξει κάποιος άλλος.


Οι ερευνητές εκτιμούν πως η διαφορά στη γωνία λήψης των selfies πιθανά να σχετίζεται με κυρίαρχα στερεότυπα για το τί είναι ελκυστικό. Έτσι αναφέρουν πως οι άνδρες προτιμούν να τραβούν selfies από κάτω προς τα πάνω για να δείχνουν πιο ψηλοί και κυρίαρχοι, δύο στοιχεία που συνδέονται με την αρρενωπότητα. Από την άλλη αρκετές γυναίκες προτιμούν την γωνία από πάνω προς τα κάτω για να δείχνουν πιο "υποτακτικές" .


Τα πορίσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers of Psychology τον περασμένο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!