MEN'S GUIDE

5 πράγματα μειώνουν το κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 50%

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί απειλή για εκατομμύρια άνδρες, όμως ερευνητές υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός 5 πραγμάτων μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης επιθετικής μορφής καρκίνου του προστάτη σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του τμήματος ουρολογίας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και κατέληξε το συμπέρασμα πως 5 παράγοντες μειώνουν εντυπωσιακά την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη: η έντονη άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή του καπνίσματος, η κατανάλωση λυκοπενίου (ντομάτας) αλλά και η κατανάλωση λιπαρών ψαριών 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παραπάνω προληπτικά μέτρα θα μπορούσαν να μειώσουν τα κρούσματα καρκίνου του προστάτη πάνω από 50%.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον συχνότερο καρκίνο στους άνδρες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στη Δύση. Υπολογίζεται ότι κάθε άνδρας έχει μία στις επτά πιθανότητες να εκδηλώσει την πάθηση, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να έχουν ηλικία άνω των 60 ετών.

Οι περισσότεροι καρκίνοι του προστάτη αναπτύσσονται αργά και δύσκολα κάνουν μετάσταση αλλά μερικοί καρκίνοι είναι επιθετικοί και απειλητικοί για τη ζωή, ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης  Stacy Keinfield.

H ίδια και η ομάδα της μελέτησαν κατά πόσο οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες και η γυμναστική μπορούν να προστατεύσουν τους άνδρες από τους προστατικούς καρκίνους, εξετάζοντας δεδομένα από δύο επιδημιολογικές μελέτες που περιέλαβαν 62.000 άνδρες, ηλικίας 40-84 ετών και διήρκεσαν πάνω από 20 χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!