MEN'S GUIDE

Αυτά τα σημάδια προδίδουν πως μια γυναίκα έχει κάνει πρόσφατα σεξ

Μπορεί κανείς να καταλάβει αν μια γυναίκα είχε πρόσφατες ερωτικές επαφές; Σύμφωνα με επιστήμονες και μια σειρά ερευνών όντως υπάρχουν τέτοια σημάδια.

Μοιάζει πιο ελκυστική

Όχι δεν είναι η ιδέα σου. Έχει αποδειχτεί πως όσο πιο έντονη σεξουαλική ζωή έχει μια γυναίκα τόσο περισσότερες φερομόνες παράγει το σώμα της  Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Advanced Research ανέλυσε μια σειρά ερευνών που σχετίζονται με τις φερομόνες και απέδειξαν πως μπορούν να αυξήσουν την σεξουαλική διάθεση του αντίθετου φύλου. 

Δείχνει πιο χαρούμενη και υγιής

Μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο απέδειξε πως η συχνή σεξουαλική επαφή αυξάνει τα επίπεδα της ευτυχίας μειώνοντας το στρες. Η έρευνα που περιελάμβανε 15.000 συμμετέχοντες, ανακάλυψε πως εκείνα τα άτομα τα οποία είχαν αναφέρει πως έκαναν σεξ 2 με 3 φορές τη βδομάδα ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι κατά 55%. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως η ερωτική επαφή προκαλεί ένταση των μυών και αύξηση της ροής του αίματος, αλλά και των οιστρογόνων που όλα μαζί προκαλούν μια πιο υγιή εικόνα του προσώπου και του σώματος. 

Είναι ξεκούραστη

Οι γυναίκες που έρχονται σε οργασμό έχουν αύξηση της ορμόνη προλακτίνης κατά  30%. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη η οποία βοηθάει στη καλή ποιότητα του ύπνου ξεκουράζοντας σημαντικά τον οργανισμό. Οπότε αν καταλάβεις πως η κοπέλα που έχεις απέναντι σου ευχαριστιέται στο έπακρο τον ύπνο της, τότε το πιο πιθανόν είναι να οφείλεται στο σεξ της προηγούμενης νύχτας.

Είναι πιο φιλική και κοινωνική

Η σεξουαλική πράξη απελευθερώνει την οξυτοκίνη, μια ορμόνη η οποία βοηθάει τους ανθρώπους να εδραιώσουν δεσμούς για αυτό είναι και γνωστή ως ορμόνη της αγάπης, αφού παράγεται όταν μια γυναίκα έρθει σε οργασμό ή στον τοκετό.  Επίσης η συγκεκριμένη ορμόνη, βοηθάει τις γυναίκες να επικοινωνούν καλύτερα με τους γύρω τους, ενώ έρευνες έχουν διαπιστώσει πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη συγεκριμένη ορμόνη και την ανάπτυξη της μητρικής αγάπης για το βρέφος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!