WOMEN'S GUIDE

True story: Πρώην μοντέλο κάποτε έτρωγε μόνο 500 θερμίδες την ημέρα [εικόνες]

Ένα πρώην μοντέλο, προσπαθεί να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια που προσπαθούν να ακολουθήσουν τα πρότυπα ομορφιάς που προβάλλει η βιομηχανία μόδας.

Το όνομά της είναι Liza Golden-Bhojwani, και είναι μια όμορφη Αμερικανίδα, που πλέον μέσω Instagram καταγράφει την ιστορία της και πως κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της και να γίνει πιο ευτυχισμένη.
Από την ηλικία των 17 ετών η Liza εργάζονταν ως μοντέλο και προκειμένου να έχει το σώμα που ήθελε, ακολουθούσε μια δίαιτα μόλις 500 θερμίδων την ημέρα. Η ίδια εξηγεί κάποια στιγμή λιποθύμησε από την πείνα και μάλιστα την ώρα που ετοίμαζε ένα από τα γεύματά της (20  φασολάκια σόγιας στον ατμό). Τότε αποφάσισε να σταματήσει την αυστηρή δίαιτα.

Όμως,ενώ αρχικά είπε πως θα τρώει μόνο λίγο περισσότερο, ξαφνικά άρχισε να τρώει μια ολόκληρη σακούλα με αμύγδαλα και πλήρη γεύματα και να ποθεί κάθε είδος φαγητού.

Έτσι σύντομα ήρθαν και τα κάποια παραπάνω κιλά. Η ίδια λέει πως  στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου κανείς δεν το πρόσεξε, αλλά στο fashion week στο Μιλάνο βρήκαν πως είχε μεγαλύτερη περίμετρο γοφών και στο fashion week. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να κλείσει αρκετά σόου, μεταξύ των οποίων και αυτό των  Dolce & Gabbana. 

Μετά ήρθε η εβδομάδα μόδας του Παρισιού και εκεί δεν κατάφερε να κλείσει καμιά δουλειά λόγω του βάρους της. Μάλιστα βρέθκε να δέχεται μέχρι και προσβλητικά σχόλια στα social media για τα μπούτια της. 

"Το 2012 έτρωγα μόνο 500 θερμίδες την ημέρα και το 2014 κατανάλωνα 800 με 1200 θερμίδες" λέει η Liza, που αναφέρει πως τελικά αφού για 2 χρόνια πάσχιζε να διατηρήσει ένα χαμηλό σωματικο βάρος, το 2016 αποφάσισε να αρχίσει τη γυμναστική και να εξασκείται 5 φορές την εβδομάδα. "Ξαφνικά ήμουν πολύ fot είχα αποκτήσει ακόμη και κοιλιακούς, αλλά και πάλι εταιρείες όπως η Victoria's Secret την έβρισκαν υπέρβαρη.  Τότε έφυγε από τη Νέα Υόρκη, όπου πλέον αισθάνονταν πως δεν είχε θέση στη βιομηχανία της μόδας, πήγε ένα ταξίδι στην Ινδία, αποφάσισε να σταματήσει να καταπιέζει το σώμα της και να το αφήσει και να βρει τη φόρμα του. Και σε αυτο το ταξίδι στην Ινδία γνώρισε και τον σύζυγό της.

Πλέον δηλώνει ευτυχισμένη και απόλυτα ικανοποιημένη με το σώμα της. Αναφέρει πως συνεχίζει να κάνει γυμναστική  5 φορές την εβδομάδα, αλλά το κάνει για την ίδια, ούτε για τη δουλειά της, ούτε για τον άνδρα της, ούτε για κανέναν άλλο και αν δεν μπορέσει μια μέρα να κάνει γυμναστική δηλώνει πως δεν τρέχει και τίποτε. Και η ίδια κλείνει την επιστολή της που συνοδεύει τις πριν και μετά φωτογραφίες της που ανέβασε πρόσφατα στο Instagram γράφοντας " Ίσως δεν ήμουν φτιαγμένη για να είμαι στα εξώφυλλα περιοδικών και στις φωτογραφήσεις των μεγάλων brands, αλλά φτιάχτηκα για κάποιο λόγο. Δικαιούμαι να είμαι ευτυχισμένη. Όλες το δικαιούμαστε. Ίσως τελικά να φτιάχτηκα για να στείλω αυτό το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που  παλεύουν με το σώμα τους" 

Η Liza πριν και μετά 

Με τον σύζυγό της

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!