MEN'S GUIDE

3 συμβουλές για να διαλέξεις σωστά νέα γυαλιά ηλίου

Η αρχή της άνοιξης είναι η ιδανική εποχή για να διαλέξεις ένα νέο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, αφού τώρα κυκλοφορούν όλα τα νέα φετινά σχέδια των μεγάλων labels, ενώ από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν πολλές ηλιόλουστες μέρες για να τα φορέσεις.

Δύο είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να προσέξει κανείς σε ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου για να κάνει μια σωστή αγορά. Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχει σωστούς φακούς που να παρέχουν προστασία και δεύτερον να ταιριάζουν με το στυλ σου, τα χρώματά σου και το σχήμα του προσώπου σου. Για να τα εξασφαλίσεις και τα δύο καλό είναι κάθε φορά που αγοράζεις γυαλιά ηλίου να ακολουθείς αυτές τις τρεις συμβουλές.


1. Ποτέ μη δοκιμάζεις τα γυαλιά ηλίου μόνο μέσα στο κατάστημα. Θα πρέπει να βγεις έξω και να τα προβάρεις στο κανονικό φως του ηλίου (δε παίζει ρόλο αν έχει ηλιοφάνεια ή όχι). Βγες στην είσοδο του καταστήματος και βάλε τα γυαλιά για να βεβαιωθείς πως έχουν σωστους φακούς. Οι σωστοί φακοί ούτε σκουραίνουν υπερβολικά τα πάντα γύρω σου, ούτε επιτρέπουν να σε τυφλώνουν το φως ή οι αντανακλάσεις του ηλίου.
2. Δοκιμάσε να δεις μέσα από τα γυαλιά και χωρίς να τα φοράς. Ένα εύκολο και απαραίτητο τεστ για να βεβαιωθείς πως οι φακοί ειναι σωστοί, είναι να κρατήσεις τα γυαλιά σε απόσταση περίπου 40 εκατοστών από τα μάτια σου και να δεις γύρω σου μέσα από αυτά. Αν δεν αλοιώνουν το σχήμα των αντκειμένων στον περιβάλλοντα χώρο ή δεν τα κάνουν να τρεμοπαίζουν, τότε οι φακοί είναι σωστοί.
3. Φρόντισε να έχεις μαζί σου κάποιον δικό σου άνθρωπο που εμπιστεύεσαι τη γνώμη του για το στυλ σου. Όσο και αν κοιταχτείς  μόνς  σου στον καθρέφτη και τσεκάρεις αν σου πάνε ή όχι τα γυαλιά που διαλέγεις σε ένα κατάστημα, με τους φακούς (και ειδικά αν αυτοί είναι σκούροι ή χρωματιστοί) δεν έχεις ακριβή εικόνα για το πως δείχνουν τα γυαλιά πάνω σου. Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιον να σε συνοδέψει στα ψώνια, βγάλε μια selfie με τα νέα γυαλιά για να δεις αν σου ταιριάζει ακριβώς το χρώμα του σκελετού ή του φακού.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!