MEN'S GUIDE

Έρευνες δείχνουν πως υπάρχει κάτι πολύ θετικό στην ανδρική καράφλα

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανδρών είναι η απώλεια των μαλλιών τους και η δημιουργία της γνωστής καράφλας.

Ωστόσο μία σειρά από έρευνες δείχνουν πως η καράφλα στον άνδρα δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα, αλλά αντίθετα, και υπό μία βασική προϋπόθεση, η καράφλα αποτελεί ένδειξη γοητείας, δύναμης ακόμα και ευφυίας.
Ο καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο Albert E. Mannes, ο οποίος είναι και ο ίδιος καραφλός, έκανε τρεις διαδοχικές έρευνες για να διαπιστώσει ποιά είναι η γνώμη όσων αντικρίζουν έναν άγνωστο καραφλό άνδρα. 
Στις έρευνές του συμμετείχαν 59 άτομα (άνδρες και γυναίκες) και σε ένα από τα πειράματα τους έδειχναν φωτογραφίες ενός άνδρα με μαλλιά και μία του ίδιου άνδρα χωρίς καθόλου μαλλιά. Η πλειονότητα είπαν πως έβρισκαν πιο γοητευτική την "καραφλή" εκδοχή του άνδρα.
Σε ένα άλλο πείραμα έβλεπαν εικόνες από διάφορους άνδρες με μαλλιά, με λίγη καράφλα και εντελώς καραφλούς. Σε αυτό το πείραμα αυτοί που χαρακτηρίστηκαν ως "αδύναμοι" και με "μέτρια ή κακή εμφάνιση" ήταν όσοι είχαν λίγη καράφλα (δηλαδή είχαν ακόμη κάποια μαλλιά) ενώ ως "εντυπωσιακοί, δυνατοί, ψηλοί, γοητευτικοί και επιτυχημένοι" χαρακτηρίστηκαν όσοι ήταν εντελώς καραφλοί, συγκεντρώνοντας πιο θετικά σχόλια ακόμα και από τους άνδρες με μαλλιά.
Στο πόρισμα των ερευνών του, ο καθηγητής έγραψε πως η καράφλα και το εντελως ξυρισμένο κεφάλι για πολλούς αποδεικνύεται πως αποτελεί ένδειξη "αρρενωπότητας". 

Άρα αν αρχίζετε να χάνετε τα μαλλιά σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα ξυρίσετε τελείως και αμέσως θα βελτιώσετε συνολικά την εικόνα σας.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!