MEN'S GUIDE

6 συχνά στυλιστικά λάθη των ανδρών σε επίσημα "black tie" events

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν αυξάνονται οι πιθανότητες να λάβετε κάποια πρόσκληση σε κάποιο event που να έχει αυστηρό dress code, δηλαδή "black tie".

Τέτοια events θα μπορούσαν να είναι τα πάντα: από έναν επίσημο γάμο ή εορταστικό εταιρικό δείπνο, μέχρι κάποια τελετή για την απονομή βραβείων καθώς αυτές συνήθως συμβαίνουν τις εβδομάδες πριν την Πρωτοχρονιά ή ακόμα και κάποιο κάλεσμα σε ένα επίσημο ρεβεγιόν. 
Ωστόσο πολλοί άνδρες συχνά κάνουν τα ίδια στυλιστικά λάθη όταν πρέπει να περευρεθούν σε μία περίσταση με αυστηρά επίσημο dress code.


1. Μην προσπαθήσετε να είστε... δημιουργικοί 
Το αυστηρό dress code σε μία πρόσκληση σημαίνει πως δεν θέλει ο διοργανωτής ή οικοδεσπότης να ξεχωρίζετε, αλλά να μοιάζουν όλοι οι καλεσμένοι εξίσου στυλάτοι. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για να φορέσετε κάτι ακραίο ως fashion statement. Κοινώς ξεχάστε τις κάλτσες με σχεδιάκια, τα κραυγαλέα αξεσουάρ, τα εκκεντρικά παπούτσια και γενικότερα μη προσπαθήσετε να βάλετε καμιά... χαριτωμένη πινελιά στο λουκ σας

2. Το μαύρο χρώμα είναι safe επιλογή αλλά το σκούρο μπλε είναι πιο σωστό

Μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις λάθος επενδύοντας σε ένα μαύρο σμόκιν σε μια επίσημη εκδήλωση, αλλά αν δεν μπορείτε να το υποστηρίξετε ως χρώμα είναι προτιμότερο να φορέσετε ένα σκούρο μπλε που δείχνει και πάλι επίσημο και δε θα μοιάζετε σαν να πήγατε σε κηδεία. Μάλιστα για την ιστορία, για σχεδόν έναν αιώνα, το σκούρο μπλέ ήταν το "σωστό" χρώμα για βραδυνές επίσημες εμφανίσεις και όχι το μαύρο.

3. Black tie δεν σημαίνει γραβάτα και ένα απλό κοστούμι

Δυστυχώς πολλοί θεωρούν πως με ένα απλό σκούρο κοστούμι είναι οκ για να βρεθούν σε ένα επίσημο event. Αυτό είναι λάθος το κοστούμι σας θα πρέπει να είναι από πολυτελές ύφασμα (ή να έχει τέτοιες λεπτομέρειες π.χ. πέτα) ενώ η γραβάτα πρέπει να μείνει σπίτι, γιατί απλά θα μοιάζετε σαν να είστε έτοιμοι για επίσημη συνάντηση στο γραφείο. Black tie  σημαίνει παπιγιόν και μόνο παπιγιόν.

4. Το σμόκιν δεν το φοράμε σαν casual σακάκι

Όταν φοράτε σμόκιν κοστούμι θα πρέπει να θυμάστε να το έχετε πάντα κουμπωμένο όταν είστε όρθιοι και να το ξεκουμπώνετε μόνο όταν κάθεστε.

5. Αν νοικιάσετε σμόκιν φορέστε όλα τα αξεσουάρ, δηλαδή και το παπιγιόν και κυρίως το ζωνάρι

Πολλοί θεωρούν περιττό το ζωνάρι ή το παπιγιόν ή κάνουν το λάθος να φορέσουν ένα οποιοδήποτε δικό τους πουκάμισο. Φυσικά μπορείτε να φορέσετε ένα δικό σας πουκάμισο αρκεί να είναι λευκό και σε αυστηρή γραμμή και ιδανικά με μανικετόκουμπα και σκούρα κουμπάκια μπροστά (οτιδήποτε άλλο είναι στυλιστικά λάθος). Το δε ζωνάρι αν δεν το φορέσετε είναι σχεδόν σίγουρο πως το όλο λουκ σας θα δείχνει παράταιρο ό,τι ζώνη και αν φορέσετε στη θέση του.

6. Μην επιλέξετε ένα κουμπωτό ή ακραίο παπιγιόν

Αφού θα το φορέσετε που θα το φορέσετε το παπιγιόν, τουλάχιστον φορέστε το σωστά. Μην καταφύγετε στην εύκολη λύση των παπιγιόν που μπαίνουν κουμπωτά (θα δείχνουν παράταιρα με το υπόλοιπο look και θα χάσετε πόντους σε στυλ) και επ ουδενί μην φορέσετε κάποιο trendy παπιγιόν τύπου ξύλινο ή με cartoon prints, αυτά κρατήστε τα για τις βόλτες σας στα bars.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!