WOMEN'S GUIDE

Μάθε τί είναι το Barbie botox που έχει γίνει trend στο TikTok

Μέσα σε έναν μήνα από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας “Barbie”, το hashtag #BarbieBotox έχει φτάσει να αριθμεί πάνω από 11 εκατομμύρια views στο TikTok, καθώς η ταινία ανέδειξε μία λιγότερο γνωστή εφαρμογή της θεραπείας botox.

Αν και κατά τη διάρκεια της ταινίας η πρωταγωνίστρια που υποδύεται τη δημοφιλέστατη παιδική κούκλα, δεν εμφανίζεται να κάνει μπότοξ, κατάφερε να προκαλέσει μία παγκόσμια φρενίτιδα γύρω από τη θεραπεία και έγινε η αφορμή για να συρρέουν εκατομμύρια κοπέλες στον δερματολόγο τους ζητώντας τους ένα Barbie Botox!

Τι είναι το Barbie Botox;

Είναι μία θεραπεία που δεν εφαρμόζεται στο πρόσωπο, όπως το γνωστό botox που στοχεύει τις ρυτίδες έκφρασης. Αντιθέτως, εφαρμόζεται στο σώμα και πιο συγκεκριμένα στους τραπεζοειδείς μυς που βρίσκονται στο ύψος των ώμων με στόχο να σμιλεύσει το άνω τμήμα του κορμού και να χαρίσει μια πιο λεπτοκαμωμένη φιγούρα που να θυμίζει αυτή της πασίγνωστης κούκλας.  Το trend εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό, ειδικά σε ΗΠΑ και Αυστραλία, με πολλές content creators να «ανεβάζουν» στα social media την προσωπική τους εμπειρία. Στα βιντεάκια αυτά, οι νέες κοπέλες εμφανίζονται να επισκέπτονται τον γιατρό τους και να απολαμβάνουν ένα Barbie Botox, το οποίο εφαρμόζεται με περίπου 6-10 τσιμπήματα σε κάθε τραπεζοειδή μυ δεξιά και αριστερά του λαιμού, και εν συνεχεία να ανεβάζουν φωτογραφίες με το αποτέλεσμα της θεραπείας που προσφέρει λεπτότερους ώμους και ψηλότερο λαιμό.

Barbie Botox ή αλλιώς TrapTox

Παρά το γεγονός ότι το Barbie Botox έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στα social media αυτήν την περίοδο, η θεραπεία δεν είναι καινούργια. Μέχρι πρότινος, ήταν γνωστή ως Trap Tox, κατά το όνομα του τραπεζοειδούς μυός. Η νέα ταινία όμως έγινε αφορμή για να αναδειχθεί αυτή η ασυνήθιστη εφαρμογή του μπότοξ, με αποτέλεσμα το hashtag #TrapTox να μετράει πλέον και αυτό πάνω από 25 εκατομμύρια views στο TikTok!

«Το TrapTox, που πλέον έχει γίνει ευρέως γνωστό ως Barbie Botox, πραγματοποιείται με ενέσεις νευροτοξίνης στον τραπεζοειδή μυ, τον φαρδύ μυ που ενώνει το άνω τμήμα της πλάτης με τον λαιμό. Συστήνεται για την ανακούφιση του μυός όταν αυτός είναι υπερβολικά «σφιχτός» ή καταπονημένος και προκαλεί έντονους πόνους στην πλάτη και τον αυχένα», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine. «Η θεραπεία πραγματοποιείται με την έγχυση περίπου 40 μονάδων νευροτοξίνης στον τραπεζοειδή μυ σε κάθε πλευρά του σώματος, με στόχο να εμποδίσει παροδικά την επικοινωνία ανάμεσα στα νευρικά κύτταρα της περιοχής. Ως αποτέλεσμα, χαλαρώνουν οι μύες ψηλά στην πλάτη και μεγαλώνει φυσικά η καμπύλη ανάμεσα στους ώμους και τον λαιμό».

Το αποτέλεσμα φαίνεται μετά από περίπου δύο εβδομάδες, όσο χρειάζεται δηλαδή το φάρμακο για να δράσει. Το άνω τμήμα του κορμού δείχνει πιο σμιλεμένο και λεπτοκαμωμένο, θυμίζοντας τη φιγούρα της δημοφιλέστερης ίσως παιδικής κούκλας.

Ναι ή όχι στο Barbie Botox;

«Οι χρήσεις της νευροτοξίνης στην Ιατρική είναι γνωστές και δοκιμασμένες εδώ και πολλές δεκαετίες, όχι μόνο για τη λείανση των ρυτίδων στο πρόσωπο, αλλά και για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, καθώς και για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας στις μασχάλες, τις παλάμες και τα πέλματα. Η χρήση της νευροτοξίνης στον τραπεζοειδή μυ με σκοπό την ανακούφιση από πόνους στην περιοχή έχει όντως αποτέλεσμα εφόσον γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό. Πρόκειται για μία θεραπεία που συστήνεται σε ανθρώπους που εργάζονται πολλές ώρες σε υπολογιστή και έχουν λάθος στάση σώματος ή κάνουν δραστηριότητες που ασκούν μεγάλη ένταση στους μυς του αυχένα και της πλάτης», εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα.

Είναι η θεραπεία αυτή ασφαλής; «Το σίγουρο είναι ότι η βοτουλινική τοξίνη, στα έμπειρα χέρια ενός δερματολόγου με γνώση της ανατομίας, είναι μια ασφαλής θεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όπως ισχύει και με το botox στο πρόσωπο, έτσι και η εφαρμογή στον τραπεζοειδή μυ είναι ανώδυνη, μη επεμβατική και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή ώστε να εφαρμοστεί στο σωστό σημείο του μυός, διαφορετικά δεν έχει κανένα νόημα και θα μπορούσε να έχει παρενέργειες», τονίζει η Δρ. Τσιατούρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!