GOOD LIFE

Μάθε πως τα extreme sports συνδέονται με την επαγγελματική επιτυχία

Τα extreme sports δεν είναι φυσικά για όλους λόγω της έντασης και του κινδύνου. Ωστόσο, αποτελούν για κάποιους μία συναρπαστική δραστηριότητα που ανεβάζει την αδρεναλίνη και κρατά το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Όπως φαίνεται, τα πλεονεκτήματα δεν περιορίζονται μόνο στο σώμα, αλλά και στην επαγγελματική επιτυχία όσων ασχολούνται με αυτά. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως επαγγελματίες από διάφορους τομείς της οικονομίας που ασχολούνται με τα extreme sports έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στη δουλειά τους.

Ο όρος extreme sports δεν είναι και ιδιαίτερα σαφής και αποτελεί ένα πεδίο διχογνωμιών. Οι συγκεκριμένες αθλητικές δραστηριότητες έγιναν πιο δημοφιλείς κατά τη δεκαετία του 1990 όταν άρχισε η προώθησή τους εμπορικά από μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών και αθλητικά κανάλια. Με το πέρας των ετών, τα extreme sports καθιερώθηκαν και γνώρισαν την επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Απευθύνονται, βέβαια, σε ένα πιο περιορισμένο κοινό σε σχέση με τα πιο παραδοσιακά αθλήματα με τα οποία ασχολούνται οι περισσότεροι.

H επιτυχία των extreme sports είναι εμφανής γύρω μας σήμερα. Μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει στην τηλεόραση ή ακόμα και να στοιχηματίσει με λάιβ στοίχημα σε αυτά σε εταιρείες όπως είναι η Betsson. Τα extreme sports συνεχίζουν επίσης να εξελίσσονται, παρότι υπάρχουν αντιφατικές απόψεις για αυτά. Αρκετός κόσμος δεν μπορεί να αντέξει τον κίνδυνο και την ένταση, ενώ άλλοι πάλι λατρεύουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Πως η έρευνα συνδέει τα extreme sports με τις επιχειρήσεις

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Moneypenny στο Ηνωμένο Βασίλειο έβγαλε αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Το πιο βασικό από αυτά είναι πως το 50% των υψηλόβαθμων στελεχών σε επιχειρήσεις και το 48% των αυτοαπασχολούμενων έχουν λάβει μέρος σε extreme sports. Το εντυπωσιακό στην περίπτωση αυτή είναι πως τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 20% στους εργάτες χειρωνακτικών εργασιών και 31% αντίστοιχα σε άτομα τα οποία έχουν κάποια θέση υπαλλήλου γραφείου ή διοικητικού υπαλλήλου.

Παρότι κατά μέσο όρο το 33% όσων συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχτηκαν πως είχαν ασχοληθεί με τα extreme sports, φάνηκε να έχουν διαφορετική άποψη όσον αφορά το πόσο επικίνδυνα θεωρούν τα αθλήματα αυτά. Όταν τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν τον εαυτό τους σε μία κλίμακα επικινδυνότητας ως προς την ανάληψη κάποιου ρίσκου από το 1 έως το 10, με το 10 να είναι το πιο επικίνδυνο σημείο, το 58% αξιολόγησε τον εαυτό του με 6 και άνω.

Διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες

Η έρευνα έδειξε πως υπάρχει εμφανής διαφορά ανάμεσα στους άνδρες και στις γυναίκες στον χώρο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα extreme sports. Η διαφορά είναι κατά κύριο λόγο προσωπική, καθώς το 78% των ανδρών δήλωσαν πως είχαν συμμετάσχει σε extreme sports, σε αντίθεση με μόλις το 25% των γυναικών της έρευνας. Τα ποσοστά αυτά αφορούν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και αλλάζουν ελαφρά όταν αναφερόμαστε σε μέσα διοικητικά στελέχη και διευθυντές. Εκεί τα αντίστοιχα ποσοστά ανάμεσα σε άνδρες και σε γυναίκες είναι 68% και 18%, αντίστοιχα.

Τα πιο δημοφιλή extreme sports

Είναι σίγουρα ενδιαφέρον να δούμε εκτός των άλλων και ποια είναι τα πιο δημοφιλή extreme sports με τα οποία ασχολούνται οι άνθρωποι αυτοί. Κατά σειρά τα 5 πιο δημοφιλή αθλήματα στην κατηγορία των extreme sports σύμφωνα με την έρευνα και το συγκεκριμένο κοινό είναι η πτώση με αλεξίπτωτο (28%), το σέρφινγκ (14%), το ανεμόπτερο (11%), το μπάντζι τζάμπινγκ (8%) και η καταρρίχηση (7%).

Όσον αφορά τώρα τους πιο δημοφιλείς λόγους για συμμετοχή σε extreme sports, τότε παρατηρούμε πως το 26% των ερωτώμενων αναφέρει πως είναι η συγκίνηση και η περιπέτεια, με το 25% να τονίζει πως το ελκύει η διασκέδαση και η συναρπαστική φύση των extreme sports.

Από την άλλη πλευρά, όσοι δήλωσαν πως δεν συμμετέχουν σε extreme sports, ανέφεραν σε ποσοστό 50% ότι τους απασχολεί κυρίως ο κίνδυνος κάποιου φυσικού τραυματισμού. Ένα ποσοστό της τάξης του 15% ανέφερε επίσης πως θεωρεί τον εαυτό του αρκετά μεγάλο σε ηλικία για τέτοιου είδους αθλήματα και απαιτητικές δραστηριότητες.

Πηγή: wefit.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!