TV BITS

1821: Οι Ήρωες- Μην χάσετε το αφιέρωμα στη Μαντώ Μαυρογένους

Η Μαντώ Μαυρογένους είναι το πρόσωπο της Ελληνικής Επανάστασης που “πρωταγωνιστεί” στο 5ο επεισόδιο της σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ», την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ.

Η Ιφιγένεια Καραμήτρου υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, τη νεαρή μορφωμένη αρχόντισσα, που κατάφερε να ξεσηκώσει ένα ολόκληρο νησί και πρόσφερε ανιδιοτελώς την περιουσία της στον αγώνα για ανεξαρτησία.

Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής της πριν το 1821 σκιαγραφούμε τη γυναίκα που, μεγαλώνοντας στην Τεργέστη, έμαθε να αγαπά την Ελλάδα και να ονειρεύεται την ελευθερία της. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται όλη η πορεία της: η εντυπωσιακή της θέληση που έπεισε τους Μυκονιάτες να μπουν στην επανάσταση, η χρηματοδότηση πλοίων και στρατιωτών, η άμυνα του νησιού της απέναντι στους πειρατές και η παρουσία της στο Ναύπλιο. Ο θαυμασμός των Ευρωπαίων στο πρόσωπό της και οι επιστολές της στις κυρίες της Γαλλίας και της Ευρώπης για να ζητήσει την αρωγή τους, αποκαλύπτουν ταυτόχρονα μια φεμινίστρια πριν καν ανακαλυφθεί ο όρος. Ο τραγικός της έρωτας με τον Δημήτριο Υψηλάντη, η απαξίωση των γύρω της και η οικονομική της καταστροφή που οδήγησε σε έναν άδοξο θάνατο. Οι λόγοι αυτοί καθιστούν αυτή τη γυναίκα, την ξεχασμένη από την ιστορία, ένα σύμβολο ελευθερίας και θάρρους.

 

Στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς θα δούμε τους Σπύρο Σταμούλη και Αντώνη Καραθανασόπουλο που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Σάμιουελ Χάου και Λόρδο Βύρωνα αντίστοιχα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.

 

 

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Κάθε Παρασκευή στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!