WOMEN'S GUIDE

Οι 7 beauty χρήσεις του ελαιόλαδου που ίσως δεν γνωρίζεις

Πως το ελαιόλαδο είναι διατροφικός θησαυρός σίγουρα το γνωρίζεις, αλλά πιθανά δεν ξέρεις πως το ελαιόλαδο μπορεί να γίνει σύμμαχός σου και στη ρουτίνα της ομορφιάς σου.

Μάσκα μαλλιών Η αλήθεια είναι πως από τα αρχαία χρόνια χρησιμοποιούσαν το ελαιόλαδο για να κάνουν μάσκες στα μαλλιά τους οι γυναίκες. Άπλωσε ελαιόλαδο στα μαλλιά σου και άφησέ τα για 10-20 λεπτά. Έπειτα λούσου κανονικά.

Απολέπιση χειλιών Τώρα που φθινοπωριάζει θα σου φανεί πολύ χρήσιμη αυτή η χρήση του ελαιόλαδου. Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι 1 κ.γ. ελαιόλαδο με λίγη ζάχαρη και κάνε απολέπιση στα χείλη σου. Φυσικά μπορείς να κάνεις απολέπιση σε όλο το σώμα σου με αυτο το μείγμα.

Θρέψη νυχιών Αν θέλετε γερά και υγιή νύχια δεν έχετε παρά να βυθίζετε τα δάχτυλά σας σε λίγο ελαιόλαδο. Ένα χρήσιμο tip είναι να έχετε ένα μπολάκι με λίγο λάδι στον πάγκο της κουζίνας και να βυθίζετε τα νύχια σας σε αυτό για να ενυδατώνετε τα δάχτυλα και τα νύχια σας μετά από "σκληρές" δουλειές όπως το πλύσιμο πιάτων 

Αφαίρεση μακιγιάζ ματιών Επειδή η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη καλό είναι να αφαιρείς το μακιγιάζ με λίγο ελαιόλαδο. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και πλύνε με σαπούνι αμέσως μετά.

Για το ξύρισμα Αν ξέμεινες από αφρό ξυρίσματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ελαιόλαδο. Τα πόδια σου θα γίνουν σούπερ απαλά.

Απαλές φτέρνες Αφού τρίψεις τις φτέρνες σου με μια ελαφρόπετρα άπλωσε ελαιόλαδο για σούπερ απαλές φτέρνες. Βάλε κάλτσες και άφησε το ελαιόλαδο να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ.

Καθαριστικό πινέλων μακιγιάζ Καθάριζε τα πινέλα σου μια φορά το μήνα ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Βάλε σε ένα μπολ 2 μέρη υγρό σαπούνι και 1 μέρος ελαιόλαδο και βούτα στο μείγμα τα πινέλα σου. Άφησέ τα για 5-10 λεπτά και έπειτα ξέπλυνέ τα. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!