WOMEN'S GUIDE

Οι 6 τροφές που διώχνουν τις ρυτίδες

Το μυστικό για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα είναι, η προστασία από τον ήλιο, ο τακτικός καθαρισμός η ενυδάτωση και η σωστή διατροφή και παράλληλα η αποφυγή κακών συνηθειών όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ. 

Και ειδικά αν θέλετε να εξαφανίσετε τα σημάδια του χρόνου και να μειώσετε την εμφάνιση ρυτίδων και πανάδων ή δυσχρωμιών στην επιδερμίδα σας, οι ακόλουθες 6 τροφές έχει αποδειχτεί πως κάνουν θαύματα.

 

Ντομάτα

Περιέχει μεγάλες δόσεις του ισχυρού αντιοξειδωτικού λυκοπένιο. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ ανακάλυψαν ότι οι εθελοντές που έτρωγαν 2 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας την ημέρα σε περίοδο 12 εβδομάδων ήταν κατά 33% πιο προστατευμένοι από το ηλιακό έγκαυμα. Το λυκοπένιο απορροφάται καλύτερα όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη και συνοδεύεται με λάδι.

Αβγό

Ειδικά το βιολογικό περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών. Σε γερμανική μελέτη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η συγκέντρωση καροτενοειδών στο δέρμα αυξάνεται κατά 20% έπειτα από μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης 2 σφιχτών βραστών αβγών την ημέρα.

Όλα τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά

Ποροτκαλί πιπεριές, κίτρινη κολοκύθα, πορτοκάλια, καρότα και όλα τα πορτκαλί φρούτα και λαχανικά πλούσια σε β-καροτένιο ενισχύουν την εσωτερική προστασία από τις ακτίνες UV.

Πράσινο τσάι

Πλούσιο σε κατεχίνες – φυτοχημικά που έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σε μελέτη, αυτοί που έπιναν πράσινο τσάι δύο φορές την ημέρα για 6 μήνες ανέφεραν ότι είχαν μικρότερη βλάβη από τον ήλιο, ερυθρότητα και σπασμένα αγγεία.

Κόκκινο κρασί

Οι πολυφαινόλες, που προστατεύουν το δέρμα από την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τα εγκαύματα, είναι συγκεντρωμένες στη φλούδα του σταφυλιού. «Γι’ αυτό ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη βλάβη από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Pinot Noir και Merlot είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το δέρμα.

Σοκολάτα

Αν εξαιρέσεις τις θερμίδες, η σοκολάτα είναι μια τροφή που αποδεδειγμένα σου κάνει καλό, αφού είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αντί για τη σοκολάτα γάλακτος, προτίμησε τη μαύρη με τουλάχιστον 70% κακάο. Και περιορίσου το πολύ σε 25 γραμμάρια την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!