GOOD LIFE

Τι θα σου συμβεί αν ξαφνικά κόψεις τη γυμναστική;

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να σκεφτούμε κανένα καλό λόγο που να κάνει κάποιον να θέλει να σταματήσει να αθλείται και να γυμνάζεται. Αν όμως εσύ (για του δικούς σου λόγους) αποφασίσεις να αλλάξεις τρόπο ζωής και να σταματήσεις την άσκηση μη νομίζεις πως αυτό δεν θα έχει συνέπειες.

Φυσικά μπορείς να ξαναρχίσεις να αθλείσαι και να δεις σταδιακά το σώμα σου και τον οργανισμό σου να επανέρχεται στην fit εκδοχή του, αλλά να είσαι βέβαιος/α πως αν ενώ αθλείσαι για χρόνια ξαφνικά σταματήσεις την άσκηση τότε θα δεις να σου συμβαίνουν τα ακόλουθα

1. Πέφτουν τα επίπεδα της αντοχής σου

Γεγονός που θα επιβεβαιώσεις ακόμα και μέσα σε λίγες μέρες αφότου έχεις σταματήσει την άσκηση. Όταν μετά την παύση, ακόμα και την πιο σύντομη, αρχίσεις πάλι να ασκείσαι θα διαπιστώσεις ότι οι επιδόσεις σου έχουν πέσει και η μυική σου δύναμη έχει ελαττωθεί.

2. Μειώνεται η μυική σου μάζα

Κάτι που είναι φυσιολογικό όταν περνάνε τα χρόνια. Η άσκηση, ακόμα και σε μεγάλους ανθρώπους, βοηθά στο να επιβραδύνει τη μυική ατροφία, δεν μπορεί όμως να σταματήσει τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων.

3. Αυξάνεται ο λιπώδης ιστός

Νιώθεις ξαφνικά ένα πρήξιμο, κάπως σαν να στρογγύλεψες; Καθώς τα μυικά κύτταρα μειώνονται, τα λιπώδη πλέον κάνουν πάρτι. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!