WOMEN'S GUIDE

11 χρήσιμες συμβουλές για να πείτε αντίο στα ξηρά χέρια

Η ξηροδερμία στα χέρια και τα σκασίματα που προκαλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες τους χειμερινούς μήνες και καθημερινές συνήθειες όπως το πλύσιμο των πιάτων, κάνουν τα χέρια σας να δείχνουν πιο... γερασμένα.

Και μετά το πρόσωπο και το λαιμό, τα χέρια είναι αυτά που "μαρτυρούν" την ηλικία μιας γυναίκας. Μπορείτε όμως να πείτε αντίο στη ξηροδερμία με τις ακόλουθες συμβουλές.

1. Φροντίστε για τη συχνή ενυδάτωση των χεριών σας με κρέμα. Ειδικά μετά το πλύσιμο των χεριών, όταν τα νιώθετε ξηρά και κατά τις περιόδους χαμηλών θερμοκρασιών. Ιδανικές κρέμες για σκασμένα χέρια είναι αυτές που περιέχουν λανολίνη, βαζελίνη και υαλουρονικό οξύ, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα. Εξίσου αποτελεσματικές είναι και οι κρέμες χεριών με γλυκερίνη, γαλακτικό οξύ και ουρία.

2. Το πλύσιμο των χεριών θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό ή κάποιο πλούσιο σε λιπίδια. Τα αρωματικά, αφρώδη ή αντιβακτηριδιακά σαπούνια τείνουν να ξηραίνουν το δέρμα. Το ίδιο και τα προϊόντα με αλκοόλ ή τα απολεπιστικά με AHA.

3. Η θερμοκρασία του νερού που πλένετε τα χέρια σας, δεν πρέπει να είναι καυτή, αλλά χλιαρή προς κρύα.

4. Μετά το πλύσιμο θα πρέπει να σκουπίζετε καλά τα χέρια σας με ταμποναριστές κινήσεις, δίνοντας προσοχή στα δάχτυλα. Φροντίστε να αφαιρέσετε κάθε ίχνος υγρασίας για να μην δημιουργηθούν ερεθισμοί και σκασίματα στο δέρμα.

5. Μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν κάνετε δουλειές του σπιτιού και ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα.

6. Μην εκθέτετε τα χέρια σας σε χαμηλές θερμοκρασίες. Φορέστε γάντια, κατά προτίμηση με βαμβακερή επένδυση, όταν ο καιρός είναι ψυχρός.

7. Πριν κοιμηθείτε εφαρμόστε μια κρέμα χεριών και βάλτε βαμβακερά γάντια. Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση στην αντιμετώπιση των ξηρών και σκασμένων χεριών.

8. Το έλαιο βιταμίνης Ε δρα ως φυσική κρέμα χεριών για πολύ σκασμένα χέρια, με ξεφλούδισμα και πληγές, θεραπεύοντας και αναζωογονώντας γρήγορα την επιδερμίδα.

9. Το ελαιόλαδο, ως κρέμα χεριών, προσφέρει άμεση και βαθιά ενυδάτωση, ενώ παράλληλα απομακρύνει τα μικρόβια από τις πληγές που μπορεί να δημιουργηθούν από την ξηροδερμία.

10. Το ζελέ από το φυτό αλόη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κρέμα χεριών και προσφέρει άμεση ενυδάτωση.

11.  Η κατανάλωση ωμών λαχανικών, φρούτων και ξηρών καρπών ενισχύει την παραγωγή των απαραίτητων ελαίων που προστατεύουν το δέρμα και προσφέρουν πρόληψη για τα σκασμένα χέρια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!