WOMEN'S GUIDE

Οι πιο φυσικοί και απλοί τρόποι για να αποκτήσετε σαρκώδη χείλη

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύ κουβέντα για τις αισθητικές επεμβάσεις που κάνουν οι νεαρές κοπέλες στα χείλια τους και πολλές είναι αυτές που βάζουν fillers όχι πάντα με όμορφο αποτέλεσμα.

Αυτή η μόδα που θέλει όλες τις κοπέλες να έχουν τεράστια, ζουμερά και σαρκώδη χείλη, ξεκίνησε με τις Kardashians και πλέον έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο, με πολλές γυναίκες, αλλά ακόμη και ανήλικα κορίτσια να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν μεγάλα χείλη.


Βέβαια δεν χρειάζεται κανείς να κάνει πλαστική επέμβαση, αφού υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πετύχεις να κάνεις τα χείλη σου να δείχνουν πιο μεγάλα. Και ο πιο γνωστός τρόπος είναι το μακιγιάζ (με ειδικά περιγράμματα και συνδυασμούς χρωμάτων στα χείλη), αλλά και άλλοι απλοί φυσικοί τρόποι όπως είναι οι σπιτικές μάσκες και τα homemade scrubs αλλά και απλές μέθοδοι με την χρήση καθημερινών υλικών

Ακολουθούν μια σειρά από φυσικοί τρόποι, που καταγράφει το bautetinkyriaki.gr, για να φουσκώσετε τα χείλη σας με σπιτικές μάσκες, scrub και έλαια που θα τα ενυδατώσουν σε βάθος, κάνοντας τα να δείχνουν πιο γεμάτα χωρίς πλαστική.

Σαρκώδη χείλη με κανέλα

Αν δεν έχετε αλλεργία στην κανέλα, τότε αυτό το απλό φυσικό συστατικό μπορεί να σας χαρίσει ζουμερά και μεγάλα χείλη για φίλημα. Πρόκειται για ένα μπαχαρικό που έχει την ικανότητα να δημιουργεί ένα προσωρινό και όμορφο πρήξιμο στα χείλη με ορισμένους διαφορετικούς τρόπους. Ας δούμε τους βασικότερους.

1. Scrub χειλιών με κανέλα: Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ή ζάχαρη και 1 κουταλιά του γλυκού σκόνη κανέλας και κάντε απολέπιση χειλιών με απαλές κυκλικές κινήσεις. Το πήλινγκ αυτό όχι μόνο θα αντιμετωπίσει τα σκασμένα και αφυδατωμένα χείλια, αλλά είναι και ένα φυσικό διογκωτικό χειλιών. Αν το αφήσετε να παραμείνει σαν μάσκα πάνω τους για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλύνετε, θα πετύχετε ένα προσωρινό και εντυπωσιακό πρήξιμο. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το peeling κανέλας και αποκτήστε σαρκώδη χείλη με φυσικό τρόπο. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κανέλα με πιπέρι καγιέν και θα αποκτήσετε το ίδιο γεμάτα χείλη.

2. Αιθέριο έλαιο κανέλας για φυσική ενυδάτωση και αυξητική χειλιών: Το έλαιο κανέλας αποτελεί ένα φυσικό ενυδατικό για να φουσκώσετε τα χείλη σας. Δημιουργείται γεμίζοντας ένα βαζάκι με ξύλα κανένας και ελαιόλαδο, αφήνοντας το να σταθεί για 2 εβδομάδες. Μετά το πέρας των 14 ημερών, το έλαιο κανέλας είναι έτοιμο για χρήση. Απλώστε το σκέτο ή ρίξτε 5-6 σταγόνες μέσα στο lip gloss και θα έχετε αμέσως πιο μεγάλα χείλη. Είναι φυσιολογικό να νιώσετε ένα ελαφρύ κάψιμο και να μουδιάσουν για 5 λεπτά τα χείλη σας. Σε περίπτωση όμως που η αίσθηση καψίματος ή το μούδιασμα είναι πιο έντονο, ξεπλύντε το αμέσως και αποφύγετε την εκ νέου χρήση του προϊόντος. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο μέντας που έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Φυσικό διογκωτικό χειλιών

Εκμεταλλευτείτε τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών, όπως κανέλα, πιπέρι καγιέν, μέντα και τζίντζερ προκειμένου να δημιουργήσετε μια σούπερ μάσκα για σαρκώδη χείλη. Τα υλικά αυτά έχουν την ικανότητα να ερεθίζουν το δέρμα και να δημιουργούν ένα προσωρινό φούσκωμα στα χείλη.

Θα χρειαστείτε:
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πιπέρι καγιέν
– 1 σταγόνα έλαιο μέντας
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (ή αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο, έλαιο βιταμίνης Ε κλπ)

Τρόπος παρασκευής και εφαρμογής: Ανακατέψτε αρχικά τις σκόνες και το έλαιο μέντας. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε εκ νέου. Η φυσική κρέμα χειλιών για όγκο είναι έτοιμη. Εφαρμόστε το μείγμα στα χείλη κάνοντας για 20 δευτερόλεπτα κυκλικές κινήσεις μασάζ και αφήστε το να δράσει για 2-3 λεπτά. Μετά σκουπίστε το καλά και παρατηρήστε τη διαφορά.

Φυσική αύξηση χειλιών με παγάκι

Αν τρίψετε για 2 λεπτά ένα παγάκι στα χείλια σας συμπιέζονται προσωρινά τα αιμοφόρα αγγεία και τα κάνετε να δείχνουν πιο κόκκινα και φουσκωτά. Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο για προσωρινά μεγάλα χείλη.

Απολέπιση χειλιών με ζάχαρη και έλαιο καρύδας

Κάνοντας πίλινγκ με ένα μείγμα ζάχαρης και ελαίου καρύδας στα χείλια σας, μπορείτε να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι θα αποκτήσετε όμορφα και σαρκώδη χείλη για φίλημα με ροδαλό χρώμα.

Ενυδάτωση χειλιών με μέλι για πιο γεμάτο αποτέλεσμα

Η πολύ καλή και βαθιά ενυδάτωση στα χείλη μπορεί να τα κάνει αμέσως να δείχνουν πιο ζουμερά. Δοκιμάστε λοιπόν να εφαρμόσετε λίγο μέλι πρωί και βράδυ στα χείλη σας και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.

Αν δεν σας αρέσει το μέλι ή σας έχει τελειώσει, μπορείτε να τα ενυδατώσετε φυσικά με κάποιο φυσικό έλαιο, γιαούρτι ή αβοκάντο. Εναλλακτικά, εφαρμόστε ένα lip balm – βούτυρο κακάο ή βαζελίνη σε κάθε χείλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως για να αποφύγετε τα αφυδατωμένα χείλη δεν αρκεί μόνο η ενυδάτωση τους. Πρέπει επίσης να αποφεύγετε να τα γλύφετε αφού το σάλιο, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οδηγεί σε ξεραμένα χείλη.

Απολέπιση χειλιών με οδοντόβουρτσα

Χρησιμοποιήστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα για να περιποιηθείτε τα χείλια σας, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα με την απολέπιση που θα σας χαρίσει όμορφα και απαλά χείλη, θα αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στο σημείο. Αυτό θα τους δώσει μια πιο ζωηρή και σαρκώδη όψη.

Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να κάνετε απολέπιση χειλιών στο σπίτι με την οδοντόβουρτσα φροντίστε να εφαρμόσετε λίγο μέλι ή βαζελίνη. Αυτό το συστατικό θα κάνει πιο απαλό το peeling, προσφέροντας παράλληλα ενυδάτωση στα χείλη.

Αντί για οδοντόβουρτσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή και ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!