GOOD LIFE

Δώστε ένα boost στο το ανοσοποιητικό σύστημα με αυτές τις 5 τροφές

To φθινόπωρο μπήκε και ο χειμώνας πλησιάζει και καλό είναι να φροντίσετε να εντάξετε από τώρα αυτές τις 5 τροφές στη διατροφή σας για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να αυξήσετε τις αντοχές του σε προσβολές από ιώσεις, καθώς αυτές οι 5 τροφές, βάσει ερευνών, μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να αυξήσουν τις φυσικές σας άμυνες.

Χόρτα/βλήτα

Τα λαχανικά αυτά προσφέρουν το 45% φυλλικού οξέως που χρειάζεται ο οργανισμός μας ημερησίως. Έχουν ακόμη υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Β που βοηθά στην παραγωγή κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.

Συμβουλή: Σοτάρετε ή μαγειρέψτε τα στον ατμό και προσθέστε τα στη σαλάτα σας χωρίς τα κοτσάνια.

 

Σολομός

30 γραμμάρια σολομού είναι αρκετά για να παρέχουν στον οργανισμό μας όλη τη Βιταμίνη D που χρειάζεται ημερησίως, και η οποία είναι άκρως σημαντική για τα κύτταρα του ανοσοποιητικού, ώστε αυτά να καταπολεμήσουν τους ιούς. Είναι επίσης άκρως πρωτεϊνούχος και γεμάτος Ω-3.

Συμβουλή: Ανακατέψτε με ψιλοκομμένο σέλινο, μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο σε μια πίτα ολικής αλέσεως για ένα γρήγορο γεύμα αποκατάστασης, μετά το τρέξιμο.

 

Αμύγδαλα

 

Βιταμίνη Ε και μαγγάνιο είναι τα θρεπτικά συστατικά που φέρουν σε αφθονία τα αμύγδαλα και παρέχουν το 37 % των ημερήσιων αναγκών σας σε αυτά. Πολλοί δρομείς τα τιμούν μόνο και μόνο για τις θρεπτικές τους αυτές ουσίες.

Συμβουλή: Δοκιμάστε να προσθέσετε αμύγδαλα στα δημητριακά ή στο γιαούρτι σας ακόμα και να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας.

 

Βρώμη

Η βρώμη είναι πλούσια στην περίφημη βήτα-γλυκάνη, η οποία δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια στην προσπάθεια καταπολέμησης των μολύνσεων. Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη, τα ποντίκια που έλαβαν βήτα-γλυκάνη είχαν λιγότερες αναπνευστικές λοιμώξεις μετά από το γνωστό τους τρέξιμο στη ρόδα, σε σχέση με τα ποντίκια που δεν έλαβαν το συμπλήρωμα.

Συμβουλή: Προσθέστε βρώμη στα δημητριακά σας και συνδυάστε με γάλα ή γιαούρτι.

 

Κεφίρ

Aποτελείται από ένα σύνθετο συμβιοτικό μίγμα μικροοργανισμών, ιδιαίτερα διαδεδομένο στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Η θρεπτικότητα του κεφίρ επιβεβαιώνεται διαρκώς και από τις επιστημονικές μελέτες.

Συμβουλή: Προσθέστε το σε τηγανίτες, πουρέ πατάτας και σούπες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!