WOMEN'S GUIDE

Τα 6 tips για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας φέτος το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι τα μαλλιά σας ταλαιπωρούνται πολύ από τον ήλιο και την αλμύρα της θάλασσας.

Ωστόσο αν ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές θα δείτε τα μαλλιά σας να είναι υγιή και μετά τις καλοκαιρινές σας διακοπές.


1. Παραπάνω ενυδάτωση
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού αφυδατώνουν τον οργανισμό και τα μαλλιά σας. Εκτός από το να πίνετε άφθονο νερό, θυμηθείτε να "ξεδιψάτε" και τα μαλλιά σας, με το να χρησιμοποιείτε μια ενυδατική μάσκα επανόρθωσης 2 με τρεις φορές την εβδομάδα.


2. Μην ξεχνάτε το conditioner
Οι μαλακτικές κρέμες μαλλιών επίσης βοηθούν στην ενυδάτωση της τρίχας και στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας της. Χρησιμοποιείστε μια που να είναι κατάλληλη για τον τύπο των μαλλιών σας μετά από κάθε λούσιμο.


3. Πείτε όχι στο πιστολάκι και το σίδερο μαλλιών
Καλοκαίρι είναι και μπορείτε να έχετε πιο ανέμελα χτενίσματα. Μην επιβαρύνετε με εξτρά θερμότητα τα ήδη ταλαιπωρημένα σας μαλλιά


4. Πείτε όχι και στο ζεστό νερό στο λούσιμο
Το καλοκαίρι μπορείτε να προτιμάτε το νερό όταν λούζεστε να είναι δροσερό. Και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά τον καύσωνα και δεν θα προκαλέσετε έντονη ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής, όπως συμβαίνει με το λούσιμο με ζεστό νερό.


5. Βάλτε αντηλιακό και στα μαλλιά
Στην αγορά θα βρείτε ειδικά προϊόντα προστασίας των μαλλιών σας από τον ήλιο, που μπορείτε εύκολα να τα έχετε μαζί σας στην παραλία.


6. Μετά τις διακοπές κάντε μια βόλτα στο κομμωτήριο
Ακόμα και αν δεν θέλετε να κόψετε πολύ τα μαλλιά σας, ένα "καθάρισμα" στις άκρες που πιθανά να έχουν υποστεί κάποια φθορά είναι απαραίτητο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!