WOMEN'S GUIDE

10 τρόποι για να μετατρέψεις τη σόδα σε προϊόν ομορφιάς

Σίγουρα στο ντουλάπι της κουζίνας θα έχετε σόδα. Είναι ένα προϊόν που οι άντρες δεν καταλαβαίνουν γιατί τους βάζουμε να μας το αγοράζουν από το μάρκετ, όμως εμείς το θέλουμε, γιατί είναι κάτι που πάντα υπήρχε. Είτε στο ντουλάπι της γιαγιάς, είτε της μαμάς.

Η σόδα όμως εκτός από μαγείρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλύσιμο των ρούχων, γιατί τα λευκαίνει. Ξέρουμε επίσης ότι μπορεί να εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές στην ντουλάπα και αναζωογονεί τα χαλιά. Γενικά χρησιμοποιείται και στην καθαριότητα.

Όμως η μαγειρική σόδα μπορεί να γίνει ένα σούπερ καλλυντικό. Αυτές είναι οι 10 άλλες χρήσεις της σόδας που σίγουρα αγνοούσατε.

1. Καταπολεμά την ακμή
Βοηθά να απαλλαγούμε από ανεπιθύμητα σπυράκια. Δημιουργήστε πάστα από σόδα και τοποθετήστε τη στο επίμαχο σημείο.

2. Λεύκανση δοντιών
Χρησιμοποιήστε τη αντί για οδοντόκρεμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι εάν χρησιμοποιείται πάρα πολύ συχνά σόδα μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Εάν χρησιμοποιείται μία μόνο φορά την εβδομάδα αφαιρεί τους λεκέδες.

3. Δροσερή αναπνοή
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και στη συνέχεια ξεπλύνετε το στόμα σας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε γαργάρες για την απολύμανση του λαιμού και της γλώσσας.

4. Απαλό δέρμα
Αν τα χέρια σας είναι ξηρά χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα - είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να μαλακώσει το δέρμα σας. Ανακατέψτε λίγο σόδα με νερό και σαπούνι και κάντε πολύ καλά μασάζ στα χέρια σας και ξεπλύνετε τα χέρια με χλιαρό νερό. Αυτή η μέθοδος καταπολεμά επίσης τις μυρωδιές που μένουν στα χέρια από το μαγείρεμα.

5. Λαμπερά μαλλιά
Ορισμένα προϊόντα μαλλιών περιέχουν χημικές ουσίες που τα μαλλιά μας δεν χρειάζεται καθόλου. Για να τις αφαιρέσετε από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Αποφύγετε τη συχνή χρήση, επειδή το επίπεδο του pH της σόδας είναι πολύ υψηλό. Μία φορά το μήνα είναι αρκετή. Μερικοί χρησιμοποιούν ξύδι για τον ίδιο σκοπό, αλλά η διαφορά είναι ότι η σόδα δεν αφήνει καμία δυσάρεστη οσμή.

6. Γεμίστε τη μπανιέρα
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να κάνουν ένα μπάνιο, προσθέστε ένα μικρό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη μπανιέρα σας. Το μούλιασμα στο νερό με σόδα θα εξουδετερώσει τα οξέα που προκαλούν δυσάρεστες οσμές στο σώμα σας και θα κάνει το δέρμα σας λιγότερο λιπαρό.

7. Καθαρισμός εργαλείων ντεμακιγιάζ
Χρησιμοποιήστε τη άφοβα για να καθαρίσετε τα εργαλεία που χρησιμοποιείται για το μακιγιάζ σας. Αναμείξτε ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό, μουλιάστε τα στο μείγμα, ξεπλύνετε τα με καθαρό νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

8. Μαλακώνει τα πετσάκια
Χρησιμοποιείστε τη όταν κάνετε μανικιούρ ή πεντικιούρ. Τρίψτε τα πόδια, τα χέρια και τα νύχια σας με πάστα σόδας και ξεπλύνετε. Μαλακώνει τα πετσάκια, καθαρίζει κάτω από τα νύχια, εξαλείφει τις οσμές και μαλακώνει το δέρμα των ποδιών και των χεριών.

9. Αποσμητικό
Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό. Κάντε το να περιέχει μόνο φυσικά συστατικά που είναι συμβατά με το δέρμα σας. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο σε 4 κουταλιές της σούπας σόδα και τοποθετήστε το μίγμα κάτω από τα χέρια σας. Ένα τέτοιο αποσμητικό παρέχει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας για λίγες ώρες.

10. Απολέπιση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα για το πλύσιμο του προσώπου σας. Η Emma Stone, η διάσημη ηθοποιός μας έχει εξάλλου αποκαλύψει αυτό το μυστικό ομορφιάς της. Αυτό που κάνετε είναι ότι αναμιγνύετε σόδα με υγρό καθαρισμού προσώπου. Αυτό λειτουργεί ως ένα μαλακό απολεπιστικό, αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!