GOOD LIFE

10 τροφές που κόβουν την όρεξη μαχαίρι!

Η δίαιτα δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως αν εντάξετε αυτές τις τροφές στη δοατροφή σας θα αισθανθείτε μία πληρότητα που περιορίζει την όρεξη και τις λιγούρες.

1.Ξηροί καρποί
Δεν περιέχουν μόνο καλά λιπαρά που βοηθούν να κρατηθεί χαμηλά η χοληστερόλη, αλλά είναι και καλή πηγή των -κατασταλτικών της πείνας- φυτικών ινών , οι οποίες χωνεύονται αργά και έτσι μένουν στο στομάχι σας πολύ περισσότερο χρόνο από οποιοδήποτε άλλο υδατάνθρακα.

2.Πίτουρο Βρώμης
Μπορείς να παραμείνεις χορτάτος για πολλές ώρες με 3 κουταλιές σούπας πίτουρο βρώμης σε λίγο ζεστό γάλα ή γιαούρτι. (Προτιμήστε το πίτουρο Βρώμης από κατάστημα βιολογικών προϊόντων και όχι τις νιφάδες των Super market). Η βρώμη αυξάνει στο σώμα σας τα επίπεδα της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την όρεξη.

3.Μήλο
Τα μήλα είναι το ιδανικό σνακ το πρωί ή το απόγευμα. Είναι σπουδαία πηγή φυτικών ινών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και θα βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι. Τα μήλα περιέχουν επίσης πηκτίνη, η οποία βοηθά στην πρόληψη της υπερβολικής συγκέντρωσης γλυκόζης στο αίμα, που ενθαρρύνει την πείνα.

4.Πικάντικες τροφές
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να σας βοηθήσουν να κρατηθείτε χορτάτοι και να αυξήσουν το ρυθμό του μεταβολισμού σας. Πρόσφατη έρευνα απέδειξε, ότι όσοι προσθέσανε πιπέρι καγιέν στη σούπα τους, έλαβαν 60 θερμίδες λιγότερες και έκαψαν 10 περισσότερες από όσους δεν έβαλαν πιπέρι.

 5.Μέντα
Η μυρωδιά της μέντας μπορεί να σας χαλαρώσει αλλά είναι και ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης. Δοκιμάστε να βρείτε κεριά μέντας και το άρωμα και μόνο θα σας βοηθήσει ή πιείτε τσάι μέντας.

6.Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα από υγιή μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία θα σας κρατήσουν πλήρης. Κόψτε μισό αβοκάντο σε φέτες και φάτε το πρωί μαζί με φέτες ψωμί του τοστ και θα σας κρατήσει μέχρι το μεσημέρι.

7.Λιναρόσπορος
Μια άλλη σπουδαία πηγή (και καταστολέας της όρεξης επίσης) Ωμέγα-3. Μια κουταλιά σούπας περιέχει 2.3 γραμμάρια από Ωμέγα-3 και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Ο λιναρόσπορος (υπάρχει σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων) είναι επίσης καλή πηγής λιπαρών οξέων, Ωμέγα-6, που αυξάνει τα επίπεδα της χολοκυστοκινίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για την όρεξή μας.

8.Αβγά
Άλλη μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, σας βοηθά να ελέγξετε την πείνα σας μέχρι και 36 ώρες μετά.

9.Καφεΐνη
Έρευνες έχουν απόδειξη ότι η καφεΐνη μπορεί να καταστείλει την όρεξή σας για ένα μικρό χρονικό διάστημα, αν και η χρόνια κατανάλωση καφέ δεν επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα.

10.Σούπες
Έχει αποδειχτεί ότι όσοι έφαγαν σούπα σαν ορεκτικό κατέληξαν να φάνε πολύ λιγότερο στο γεύμα τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!