WOMEN'S GUIDE

Μάρα Δαρμουσλή: «Η βουλιμία είναι πιο ύπουλη από τη νευρική ανορεξία»

Η Μάρα Δαρμουσλή προχώρησε σε μία μεγάλη αποκάλυψη σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές που αντιμετώπισε και έστειλε το δικό της μήνυμα για ένα θέμα που δυστυχώς αποτελεί μάστιγα τις σύγχρονης εποχής με θύματα πολλά νεαρά κορίτσια και γυναίκες.


Η ηθοποιός και μοντέλο βρέθηκε στην εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Αρχικά, περιέγραψε: «Η πείνα ήταν ένας σύντροφος που σου τριβέλιζε το μυαλό. Ήταν η δεύτερη φωνή που την άκουγα μόνιμα στο κεφάλι μου. Το διαχειριζόμουν με πολλούς τρόπους, με πολλά tricks. Πώς είναι τα σοκολατάκια με το περιτύλιγμα, σε μικρή συσκευασία; Εάν αυτό το σοκολατάκι το τοποθετήσουμε στο στόμα και αναπαριστήσουμε τη μάσηση έρχεται με τον τρόπο που η πίεση ασκείται με τα δόντια στο σοκολατάκι, φέρνει τη μνήμη του σώματος σαν να υπάρχει το σοκολατάκι, αλλά λόγω της συσκευασίας δεν διαλύεται το περιεχόμενο, δεν οδεύει προς το στομάχι, οπότε δεν κινδυνεύουμε από τις θερμίδες. Δεν το έτρωγα ποτέ το σοκολατάκι, μασημένο έφευγε στα σκουπίδια. Το μασούσα με τη συσκευασία για να το πω απλά, λαϊκά».


Σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές σχολίασε: «Δεν ξεκίνησε από αυτό, από αλλού ξεκινάνε οι τροφικές διαταραχές, από τη ψυχούλα μας, από το μυαλό μας. Είχα και ανορεξία και βουλιμία. Η βουλιμία είναι πιο ύπουλη, γιατί η νευρική ανορεξία είναι κάτι οφθαλμοφανές γιατί έχει τα συμπτώματά της, είναι κάτι που το αντιμετωπίζεις, σου το λένε αν δεν το έχεις καταλάβει ο ίδιος. Η βουλιμία είναι κάτι πολύ πιο ήπιο, έχει πολλούς τρόπους έκφρασης και στη δική μου περίπτωση ήταν πιο ύπουλη, γιατί πήγαινα και χτυπιόμουν πολλές ώρες με γυμναστική με τρομερή καταπόνηση του σώματος».


Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!