GOOD LIFE

Μάθε τί θα συμβεί στο σώμα σου αν τρως κάθε μέρα σαλάτα

Όλοι γνωρίζουν πως μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή απαιτεί την κατανάλωση πολλών λαχανικών και φρούτων και η σαλάτα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να συνδυάσει κανείς αυτά τα υλικά. Μάθετε πόσο πολύ τελικά η κατανάλωση σαλάτας μπορεί πραγματικά να ωφελήσει τον οργανισμό σας

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε μια σαλάτα κάθε μέρα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα τη διαβάσαμε σε άρθρο του vita.gr

Σαλάτα για περισσότερες βιταμίνες

Εφόσον ενσωματώνετε μια μεγάλη ποικιλία συστατικών (διαφορετικά είδη λαχανικών, φρούτα, φασόλια, όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, πηγές πρωτεϊνών) και κάνετε τακτικές εναλλαγές στα συστατικά της, η καθημερινή σας σαλάτα μπορεί εύκολα να «γίνει» μια θρεπτική υπερδύναμη, που παρέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σας.

Ακόμα καλύτερα, η έρευνα έχει δείξει ότι το λάδι στο dressing της σαλάτας σας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά τα λιποδιαλυτά μικροθρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά.

Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν άλφα και βήτα καροτίνη, λυκοπένιο, λουτεΐνη, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ και βιταμίνη Α.

Θα χάσετε πιο εύκολα κιλά

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η σαλάτα θεωρείται μια υγιεινή επιλογή όταν σκοπεύετε να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε κιλά, είναι ότι συνήθως είναι γεμάτη φυτικές ίνες, που είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Nutrition, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοήθησε τους ενήλικες που θεωρούνταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι να χάσουν βάρος.

Διατηρείτε τον εγκέφαλό σας νέο

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας ακμαίο και υγιή, τότε η σαλάτα μαζί με το μεσημεριανό ή το βραδινό σας πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιλογές. Μάλιστα, σε έρευνα διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση μιας σαλάτας ημερησίως συνδέθηκε με την βελτιωμένη μνήμη μεγαλύτερων ενηλίκων κατά 11 χρόνια.

Ακόμη και μόνο μισό φλιτζάνι σαλάτα ήταν αρκετό για να επιβραδύνει τον ρυθμό της γνωστικής εξασθένισης.

Έχετε κατά νου να επιλέγετε φυλλώδη λαχανικά, όπως σπανάκι, kale ή σταυράνθη λαχανικά, καθώς αυτά έχουν συνδεθεί με την βελτιωμένη μνήμη και την καλύτερη γνωστική απόδοση.

Αυξάνοντας την ποσότητά της, μπορείτε να απολαύσετε ακόμα περισσότερα οφέλη, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν αντιμετωπίζετε παθήσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!