TV BITS

Γειτονιές στο Πιάτο: Ο Σκαρμούτσος μας ξεναγεί γευστικά στη Νέα Ιωνία

Σε μια γειτονιά που διαθέτει πλούσια γαστρονομική παράδοση μας ξεναγεί ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 15:30 στο ΣΙΓΜΑ. Μια συνοικία που διαθέτει τον αέρα μίας άλλης εποχής με παραδοσιακά σπιτάκια και αρκετό πράσινο, τη Νέα Ιωνία.

Η Νέα Ιωνία ιδρύθηκε το 1923 μετά την Μικρασιατική καταστροφή και αποτέλεσε μία μεγάλη αγκαλιά για πρόσφυγες από την Αττάλεια, τη Σμύρνη, την Κασταμονή και το Αϊβαλί. Ακόμα και σήμερα διατηρεί την ταυτότητα της γειτονιάς και ξεχωρίζει για τις γαστρονομικές της προτάσεις που μας ταξιδεύουν σε χρόνους και τόπους αλλοτινούς.

Η περιήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου στις μνήμες της γεύσης ξεκινά από το «Ποντιακόν» ένα μπακάλικο με πολλά προϊόντα ζύμης, παραδοσιακά τυριά, καυτερές σάλτσες και μεζεδάκια. Εκεί τον υποδέχονται η Νάντια και ο Γιάννης και ο πάγκος γεμίζει από νοστιμιές όπως το γαΐς, το περέκ και τα σαλμαδάκια. Τι είναι όμως το κορκοτό;

Η δεύτερη στάση στις «Πίτες Γουναρίδης» για παραδοσιακή κιμαδόπιτα, πατατόπιτα και κρεμμυδόπιτα μας μυεί στα μυστικά του φύλλου με… ματσόβεργα!

 

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1934, «Τα Γιούλια» αποτελούν την πιο γλυκιά στάση της γειτονιάς. Τη ρομαντική ιστορία πίσω από το όνομά τους μπορεί να συναγωνιστεί μόνο το μεθυστικό άρωμα από το τσουρέκι του και η γλύκα από τα πολίτικα σιροπιαστά του. Συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά και τηρούνται ευλαβικά με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις να δίνουν έναν νέο ορισμό στην τελειότητα.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί το ταβερνάκι «Καραβίδα» με ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά σε οικονομικές τιμές με σπεσιαλιτέ τα λαχταριστά οστρακοειδή αλλά και την καβουρόψιχα.

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μία αρωματική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και πράσινα μήλα και πολίτικο αρνίσιο Τας κεμπάπ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!