TV BITS

Γειτονιές στο Πιάτο: Ο Σκαρμούτσος στην πρεμιέρα του πάει στην Αγορά Ρέντη

Ένας καταξιωμένος σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έχει ταξιδέψει σε πολλούς γαστρονομικούς προορισμούς. Όμως οι βόλτες στις κοντινές, γνώριμες γειτονιές είναι αυτές που εξακολουθούν να τον γοητεύουν. Ανεξάντλητες και γεμάτες γευστικά μυστικά που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.  Από μια τέτοια περιήγηση, στην ιστορική Αγορά της Αθήνας στο Ρέντη ξεκινούν οι «ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ», την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 15:30. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανακαλύπτει και μας παρουσιάζει το ανθρώπινο, ζεστό και φιλόξενο πρόσωπο αυτού του τόσο ζωντανού και εμπορικού σημείου της πόλης αλλά και τους γαστρονομικούς θησαυρούς της!

Άνθρωποι με μεράκι που έχουν δημιουργήσει επιχειρήσεις που εστιάζουν στην καλή πρώτη ύλη, υποδέχονται με την πιο ζεστή αγκαλιά τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Μια επίσκεψη στον Πεφάνη που εμπορεύεται τα πιο σπάνια φρούτα και λαχανικά από όλο τον κόσμο είναι γεμάτη αρώματα, πολύχρωμες εικόνες και ιδιαίτερες γεύσεις. Εκεί μαθαίνουμε ποια είναι τα βρώσιμα λουλούδια και τι προσφέρουν στο πιάτο μας. Ποια θέση έχει στο τραπέζι μας το φρούτο του Δράκου και η γκρεναντίγια; Γνωρίζατε ότι υπάρχει χαβιάρι από λάιμ;

Η στάση του σεφ στον Γογγάκη φέρνει στις οθόνες μας κάθε λογής κατεψυγμένα είδη, από λαχανικά και θαλασσινά, μέχρι προϊόντα ζύμης και κυνήγι. Ακόμα και εξωτικά είδη που μπορεί εμείς να μην έχουμε συνηθίσει αλλά είναι δημοφιλή σε άλλα μέρη της γης.

Στο ιχθυοπωλείο του Ροκάκη από την Κρήτη που κάθε πρωί γεμίζει το μαγαζί με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από όλη την Ελλάδα ο Δημήτρης, συναντά τον Γιώργο, τρίτης γενιάς ιχθυοπώλη, που του εκμυστηρεύεται ότι σε αυτή τη δουλειά δε βαριέται ποτέ. Τελικά, το παπαγαλάκι είναι ανώτερο γευστικά από το μπαρμπούνι;

 

Τελευταίος σταθμός της περιήγησής του, τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, ένα μοντέρνο μπακάλικο με τυριά και αλλαντικά που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως μεζεδοπωλείο και μαγειρεύει επιτόπου ό,τι ζητήσεις. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει πίσω από τον πάγκο για να γνωρίσει γεύσεις και προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Ένα μαγαζί που προσφέρει κυριολεκτικά την… πατριδογνωσία στο ράφι!

Επιστρέφοντας στο στούντιο, ο σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο λαχταριστές συνταγές, εμπνευσμένες από τη βόλτα του. Μια δροσερή σαλάτα με γαρίδες, προσούτο και dressing από μάνγκο και ανανά καθώς και ένα ριζότο κολοκύθας με σύγκλινο Μάνης και μαντζουράνα.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμη γειτονιά, ίσως και στη δική σας!  

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:30

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!