WOMEN'S GUIDE

Και η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε φέτος αργιλοθεραπεία - Μάθε τα οφέλη της

Φέτος το καλοκαίρι είδαμε πολλά πρόσωπα της σόουμπιζ, να συνδυάζουν τις διακοπές τους με αργιλοθεραπεία και να καλύπτουν πρόσωπα και κορμιά με λάσπη (άργιλο) που βρήκαν σε διάφορους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς ανά την Ελλάδα. Ποια όμως είναι τα οφέλη της αργιλοθεραπείας;

Η Ελεωνόρα Μελέτη και ο σύζυγός της έκαναν αργιλοθεραπεία στο Ιόνιο, η Τζούλια Νόνα σε παραλία των Κυκλάδων και τώρα το ίδιο έκανε και η Ζέτα Μακρυπούλια, που αποχαιρέτησε το καλοκαίρι ποζάροντας με λάσπη στο πρόσωπο και σε όλο της το σώμα.


Τα οφέλη της αργιλοθεραπείας


Άργιλο θα βρείτε σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο και μάλιστα ανάλογα με το σημείο όπου βρίσκει κανείς άργιλο, λέγεται πως αλλάζουν και ποικίλουν οι ιδιότητες της λάσπης, ενώ και στην αγορά υπάρχουν μάσκες αργιλοθεραπείας, που εκτός από άργιλο έχουν και άλλα, ευεργετικά για την επιδερμίδα συστατικά.


Γενικά η αργιλοθεραπεία, είναι γνωστή εδώ και χιλιετίες ως μέθοδος ευεξίας και ομορφιάς, καθώς προσφέρει τα ακόλουθα βασικά οφέλη:

1. Καθαρίζουν σε βάθος.

Η άργιλος είναι γνωστή από την αρχαιότητα για την καθαριστική της δράση. Χάρη στις πλούσιες αποτοξινωτικές και αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες απομακρύνονται άμεσα κάθε λογής μικροοργανισμοί που εισχωρούν στους πόρους του δέρματος.

Εφαρμόζουμε τη μάσκα επιλογής μας δύο φορές την εβδομάδα . Ιδανικά με πινελάκι, την αφήνουμε 5- 20 λεπτά και την αφαιρούμε με άφθονο νερό.

2. Μειώνουν την ενοχλητική γυαλάδα.

H ζωή με τη λιπαρή επιδερμίδα δεν είναι εύκολη. Η καολίνη ή λευκή άργιλος, παίρνει το όνομά της από την πόλη Kao της Κίνας, από όπου προέρχεται.

Με ουδέτερο pH και υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου, αν και με μέτρια απορροφητικότητα. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο η πράσινη άργιλος- ξεχωρίζει γιατί καθαρίζει. Απορροφά το παραπανίσιο σμήγμα, εξυγιαίνει και εξισορροπεί τη λιπαρή επιδερμίδα χωρίς να την αφυδατώνει.

3. Διατηρούν υγιή και αναζωογονημένη την επιδερμίδα.

Απομακρύνοντας συστηματικά κάθε μορφής ρυπογόνους παράγοντες και οξειδωτικά μόρια από την επιδερμίδα , μειώνουμε τις πιθανότητες για πρόωρη φθορά στα κύτταρα.

Οι μάσκες αργίλου ανάλογα με το είδος και τα συστατικά με τα οποία συνδυάζονται στο προϊόν της επιλογής μας έχουν πολλά να προσφέρουν.

Το περίφημο πια healthy glow που χαρακτηρίζει ένα νεανικό, φωτεινό πρόσωπο.

Λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή η άργιλος στεγνώνει .

Απορροφώντας όλα όσα συσσωρεύονται στην επιφάνεια, το λόγο για την άτονη, θαμπή όψη της επιδερμίδας.

Είδη αργίλου 

 

1. Λευκή άργιλος

Η λεύκη άργιλος είναι μια εξαιρετική επιλογή για σχεδόν όλους τους τύπους δέρματος, καθώς καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα από ρύπους και περίσσια λιπαρότητα. Η καλύτερη μάσκα για ευαίσθητο ώριμο δέρμα και άτομα με φυσιολογική επιδερμίδα, η λευκή άργιλος λειτουργεί επίσης ως ήπιο απολεπιστικό . Εκτός από τον καθαρισμό της επιδερμίδας όμως η λευκή άργιλος φημίζεται για την λάμψη που χαρίζει στην επιδερμίδα. Οπότε αν αντιμετωπίζετε θαμπή όψη στην επιδερμίδα του προσώπου σας η λευκή άργιλος είναι η ιδανική λύση.

2. Πράσινη άργιλος

Ιδανικό για λιπαρό, μικτό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα, η πράσινη άργιλος είναι ιδανική για την εξισορρόπηση της λιπαρότητας στην επιδερμίδα. Αυτός ο ισχυρός πηλός απορροφά τη περιττή λιπαρότητα που μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε ακμή και ατέλειες και διπλασιάζεται ως ένα ισχυρό, βαθύ καθαριστικό που βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH του δέρματος. Ως μπόνους, η πράσινη άργιλος διεγείρει την αναγέννηση των κυττάρων, αφήνοντάς σας μια λαμπερή επιδερμίδα. Δεν είστε σίγουροι πώς να προσθέσετε τη πράσινη άργιλο στη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος σας; Διαβάστε παρακάτω τις diy μάσκες αργίλου .

3. Ροζ άργιλος

Ιδανικό για ξηρούς και ευαίσθητους τύπους δέρματος, η ροζ άργιλος είναι ένα βασικό συστατικό φροντίδας του δέρματος για όσους θέλουν να μειώσουν τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της ακμής. Η ροζ άργιλος είναι πλούσια σε πυρίτιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος και της ανανέωσης των κυττάρων. Απαλή απολέπιση και ελαφριά στο δέρμα, η ροζ άργιλος αφήνει το δέρμα απαλό και ελαστικό. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των πόρων.

4. Άργιλος μπετονίτη

Όταν πρόκειται για αποτελεσματικές μάσκες αποτοξίνωσης από άργιλο που καθαρίζουν βαθιά την επιδερμίδα και απομακρύνουν αποτελεσματικά την λιπαρότητα και τους ρύπους, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα από μάσκα με άργιλο μπετονίτη. Προσθέστε το στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας για να αποκομίσετε οφέλη, όπως καθαρό δέρμα, αναπληρωμένα επίπεδα βιταμινών και ανόργανων συστατικών και ελαφριά αλλά αποτελεσματική απολέπιση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!