GOOD LIFE

Τα κεράσια έχουν 6 σημαντικά οφέλη να προσφέρουν στη συνολική υγεία σου

Τα ζουμερά κατακόκκινα κεράσια, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και όπως συμβαίνει με όλα τα φρούτα, έχουν μόνο οφέλη να προσφέρουν στην υγεία σου αν τα εντάξεις στη διατροφή σου, ειδικά τώρα που υπάρχουν σε αφθονία.

1.Έχουν αντιοξειδωτικά οφέλη

Τα κεράσια περιέχουν μελατονίνη, μια ουσία απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, κυρίως στο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και το καρδιαγγειακό σύστημα.

2.Καλύτερος ύπνος 

Η ίδια ουσία (μελατονίνη) βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς ύπνου, γι΄αυτό και τα κεράσια αποτελούν ένα τέλειο σνακ για να καταναλώσεις περίπου δύο ώρες προτού κοιμηθείς.

3.Συμβάλλουν στην απώλεια βάρους

Οι ανθοκυανίνες, συστατικό που συναντάται σε υψηλή περιεκτικότητα στα κεράσια και τους χαρίζει το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα τους, μπορούν να γίνουν ο σύμμαχός σου στην απώλεια βάρους και λίπους, ενώ αυξάνουν τα επίπεδα της ‘καλής’ χοληστερίνης. Shape tested: Γρανίτα με κεράσι- Το ιδανικό γλύκισμα για καλό ύπνο

4.Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες

Η μελατονίνη, επίσης, επιβραδύνει και τη διαδικασία γήρανσης, καθώς μπορεί ίσως να εξουδετερώνει την οξειδωτική βλάβη και να καθυστερεί τη νευροεκφυλιστική διαδικασία της γηράνσεως.

5.Είναι πλούσια σε σίδηρο 

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο, τα κεράσια είναι κατάλληλα για περιπτώσεις αναιμίας, ενώ συμβάλλουν στην αιμοποίηση του οργανισμού.

6.Βοηθούν στην πρόληψη του διαβήτη 

Οι ανθοκυανίνες, επίσης, επιτρέπουν τον καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης του αίματος και αποτρέπουν την υπεργλυκαιμία, και κατά συνέπεια και τον διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!