WOMEN'S GUIDE

Φτιάξτε μόνες σας μάσκες χεριών για να προστατεύσετε από το κρύο

Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν αρκετά μεγάλη έμφαση στην ενυδάτωση του προσώπου και ειδικά των χειλιών τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο και καλά κάνουν αφού η περιοχή του προσώπου μοιραία επηρεάζεται έντονα από τις αρνητικές συνέπειες του κρύου αέρα στην επιδερμίδα. Πολλές όμως ξεχνούν πως και χέρια χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα όταν κάνει κρύο.

Ακόμα και αν φοράτε γάντια, είναι μάλλον απίθανο να μην εκθέσετε έστω και λίγο στο κρύο τα χέρια σας, όταν ο υδράργυρος πέφτει πολύ χαμηλά.


Αυτές τις μέρες λοιπόν, μην ξεχνάτε να φροντίσετε τα χέρια σας, κάνοντας ήπια απολέπιση (όχι πάνω από δύο φορές την εβδομάδα) και βαθιά ενυδάτωση και θρέψη με κρέμες.


Χρήσιμες θα σας φανούν τις κρύες μέρες του χειμώνα και οι ειδικές μάσκες χεριών που κυκλοφορούν στην αγορά και προσφέρουν εξτρά θρέψη, ενυδάτωση και προστασία.


Αν πάλι δεν έχετε μια τέτοια μάσκα, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με μια από τις ακόλουθες DIY συνταγές για σπιτικές μάσκες χεριών .

Μάσκα για λάμψη

-1 φακελάκι ή 3 κουταλιές της σούπας βρώμη

-1 φακελάκι μαγειρική σόδα

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-Χυμός από μισό λεμόνι

Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου. Για μεγαλύτερη δράση, φόρεσε γάντια και περίμενε για δέκα λεπτά. Έπειτα, αφαίρεσε τα γάντια και ξέπλυνε καλά. Η βρώμη μαλακώνει τα αφυδατωμένα και άγρια χέρια, η μαγειρική σόδα χαρίζει λάμψη, ενώ το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας. Το λεμόνι έχει την ιδιότητα να χαρίζει έξτρα λάμψη στο δέρμα.

 

Μάσκα για ενυδάτωση

-1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

-1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

-3 με 4 σταγόνες χυμό λεμονιού

Ανακάτεψε καλά το μείγμα και άπλωσέ το στα χέρια σου. Περίμενε μέχρι να στεγνώσει εντελώς και μετά μπορείς να ξεπλύνεις. Το λεμόνι, αλλά και το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γιαούρτι έχουν την ιδιότητα να χαρίζουν λαμπερό δέρμα, ενώ το μέλι θα μαλακώσει αμέσως την επιδερμίδα σου.

 

Καταπραϋντική μάσκα για "σκασμένα" χέρια

1 μικρή πατάτα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο

Βράσε την πατάτα κανονικά, άσε τη να κρυώσει και λιώσε τη, όπως θα έκανες έναν πουρέ. Ανακάτεψέ τη με το λάδι που θα επιλέξεις και άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου. Άσε το να δράσει για 15 λεπτά και ξέπλυνε καλά με ζεστό νερό. Τόσο το λάδι όσο και η πατάτα έχουν πολλά ενυδατικά συστατικά, που είναι ικανά να ηρεμήσουν και να καταπραΰνουν το ταλαιπωρημένο δέρμα. Εκτός αυτού, η πατάτα έχει και αντιγηραντικές-συσφικτικές ιδιότητες, οπότε η συγκεκριμένη μάσκα είναι μια καλή λύση και ενάντια στην αντιγήρανση.

Extra tip: Μετά τη μάσκα άπλωσε λίγη κρέμα χεριών για ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!