TV BITS

1821 Οι Ήρωες: Μη χάσετε το τελευταίο επεισόδιο που είναι αφιερωμένο στους Φιλέλληνες

Η μεγάλη παραγωγή για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 21:10 με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στους Φιλέλληνες

Ο ρομαντικός Άγγλος ποιητής που εμπνεύστηκε από τον ελληνικό αγώνα και ο Αμερικανός γιατρός που ανδρώθηκε στην επανάσταση. Οι Φιλέλληνες, Λόρδος Βύρωνας και Σάμιουελ Χάου είναι τα δύο πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης που παρουσιάζονται στο 6ο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ». Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στις 21:10, ο Αντώνης Καραθανασόπουλος και ο Σπύρος Σταμούλης υποδύονται τον Λόρδο Βύρωνα και τον Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα.

Το επεισόδιο παρουσιάζει τη ζωή του Λόρδου Βύρωνα μέσα από τα ταξίδια του στην Ελλάδα που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσής του για πολλά ποιήματα. Πώς αγκάλιασε τους Έλληνες και τον αγώνα τους, τη συμμετοχή του στα φιλελληνικά κομιτάτα, την προσπάθειά του να ενώσει τους Έλληνες και να φανεί δίκαιος και το τελευταίο του ταξίδι στο Μεσολόγγι που απέβη μοιραίο για τον ίδιο αλλά ανέδειξε την Ελλάδα και τον αγώνα της.

Αντίστοιχα, ο Σάμιουελ Χάου ερχόμενος από το Χάρβαρντ δεν δίστασε να ακολουθήσει Έλληνες μαχητές στις εκστρατείες τους και να προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες και αργότερα να οργανώσει ανθρωπιστικές βοήθειες. Ενημερώνοντας την Αμερική για την επανάσταση, καταφέρνει να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό και συμμετέχει στην οργάνωση υποδομών στο νεοσύστατο κράτος.

Μέσα από αυτά τα δύο πρόσωπα μιλάμε για την ανιδιοτελή προσφορά και τις θυσίες πολλών ξένων και ορίζουμε το τι πραγματικά σημαίνει Φιλέλληνας.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.

 

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Παρασκευή 5/11 στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!