TV BITS

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ - Σήμερα θα δούμε το αφιέρωμα στον Ανδρέα Μιαούλη

Τη ζωή και τη δράση του Υδραίου καπετάνιου, Ανδρέα Μιαούλη, πραγματεύεται το 4ο επεισόδιο της σειράς δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ», την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 21:10. Στον ρόλο του Ανδρέα Μιαούλη, του καπετάνιου που κατάφερε να επικρατήσει σε έναν από τους μεγαλύτερους στόλους της εποχής, ο Ερρίκος Λίτσης.

 

Μέσα από ένα σύντομο βιογραφικό της ζωής του πριν το 1821 σκιαγραφούμε τον τολμηρό και πολυταξιδεμένο καπετάνιο που αποφάσισε να μπει στον αγώνα για ανεξαρτησία ενώ είχε ήδη αποσυρθεί από τα ταξίδια. Παρουσιάζεται όλη η πορεία του από τη διακήρυξή του ως ναύαρχος των Ελλήνων έως το τέλος του και την παρασημοφόρησή του από τον Όθωνα. Οι πιο σημαντικές ναυμαχίες όπως του Γέροντα και της Σάμου, το αέναο κυνήγι του τουρκικού στόλου, οι στρατηγικές του αποφάσεις, η στάση του στους εμφυλίους, η σχέση του με τους ξένους στρατηγούς, η μαύρη περίοδος της ανταρσίας ενάντια στον Καποδίστρια καθώς και η μεταμέλεια και η συμμετοχή του στο πλευρό του νέου βασιλιά είναι οι λόγοι που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην επιτυχία της επανάστασης και στη δημιουργία της Ελλάδας.

Στα επόμενα επεισόδια, κατά σειρά εμφάνισης, θα δούμε: την Ιφιγένεια Καραμήτρου που υποδύεται τη Μαντώ Μαυρογένους, και τους Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σπύρο Σταμούλη που θα υποδυθούν τους Φιλέλληνες Λόρδο Βύρωνα και Σάμιουελ Χάου αντίστοιχα.

 

Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ξεχωριστής παραγωγής είναι της Ανιές Σκλάβου και του Στέλιου Τατάκη. Τη Διεύθυνση Φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Παναγιώτης Βασιλάκης, την Ενδυματολογική Επιμέλεια η Μαρία Μαγγίρα και τη Σκηνογραφία η Αγγελική Ανακτορίδη.

Τη μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο πιο επιτυχημένος συνθέτης της γενιάς του, Φοίβος. Η Εκτέλεση Παραγωγής είναι της JK Productions.

 

 

1821: ΟΙ ΗΡΩΕΣ

Κάθε Παρασκευή στις 21:10 στο ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!