TV BITS

Υγιαίνετε: Αυτό το Σάββατο η εκπομπή θα έχει θέμα τη ρομποτική χειρουργική

Υγεία! Το πρώτο πράγμα που θα ευχηθούμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μπορεί ως άνθρωποι όλοι να διαφέρουμε, αλλά όλοι έχουμε κάτι κοινό: το σώμα μας και δυστυχώς, σε αύτη τη ζωή, έχουμε μόνο ένα.

Σε αυτήν εδώ την όμορφη παρέα που θα φτιάξουμε εδώ μαζί σας, θα μάθουμε πως λειτουργεί, τι φροντίδα χρειάζεται, και εσωτερικά και εξωτερικά, φιλοξενώντας γιατρούς, όλων των ειδικοτήτων και όχι μόνο,  καθώς και απλούς ανθρώπους που έχουν περάσει από δύσκολα μονοπάτια σε ότι αφορά την υγεία.

 

ΘΕΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/5 – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

 

Πριν λίγα χρόνια, ήταν αδιανόητο να πραγματοποιηθεί επέμβαση από μακριά, χωρίς δηλαδή να συνυπάρχουν ο ασθενής και ο χειρούργος στον ίδιο χώρο. Ο περιορισμός αυτός, οδήγησε τη ΝΑΣΑ και τον στρατό να ξεκινήσουν έρευνες, ώστε να δημιουργηθεί ένας τρόπος να χειρουργούνται οι αστροναύτες από γιατρούς που βρίσκονταν στη γη και αντίστοιχα οι στρατιώτες , που κινδύνευε η ζωή τους στο πεδίο της μάχης, από γιατρούς που βρίσκονταν σε κάποιο ασφαλές μέρος.

 

Έκτοτε η ρομποτική χειρουργική έχει μπει για τα καλά στη φαρέτρα των χειρουργών, κατακτώντας ένα σημαντικό ρόλο στην διενέργεια συγκεκριμένων επεμβάσεων με ακρίβεια, ευχέρεια και ευκολία, τόσο για τον ασθενή όσο και για τον χειρουργό.

 

Μαζί μας ο Δρ. Δήμος Νεοφύτου,  Ορθοπεδικός Χειρουργός.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!