TV BITS

Συνταγές Ψυχής: Η Ελένη Ψυχούλη κάνει ένα γευστικό ταξίδι στην Καρδίτσα

Την Κυριακή 2 Μαίου στις 15:00, η Ελένη Ψυχούλη ταξιδεύει «Από την Καρδίτσα στη λίμνη Πλαστήρα και τα Άγραφα». Ξεχωριστό οδοιπορικό, μοναδικοί άνθρωποι και πιάτα γεμάτα από τη γεύση και την ευωδιά της παράδοσης.

Η Ελένη φτάνει στην Καρδίτσα και συναντά την Τασούλα Κουφοπούλου, την πιο γνωστή μαγείρισσα της πόλης. Μαζί κάνουν μία ξεχωριστή ποδηλατάδα στην πόλη που ονομάζεται και "Άμστερνταμ της Ελλάδας" λόγω των πολλών ποδηλάτων που κυκλοφορούν, και πηγαίνουν στο κέντρο και την αγορά. Στο εστιατόριο της Τασούλας φτιάχνουν την καρδιτσιώτικη πουτίγκα, ένα γλυκό σκέτη απόλαυση.

Στην κάβα του Γιώργου Καραμήτρου, του ανθρώπου που αναβίωσε την τοπική ποικιλία "μεσενικόλα", μιλούν για την ιστορία του χωριού Μεσενικόλας -που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη Πλαστήρα- τους αμπελώνες και την πορεία των τοπικών κρασιών προς την αναγνώριση σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην κάβα, με την Τασούλα, μαγειρεύει χοιρινή πρασοτηγανιά και ύστερα ανηφορίζει στο μαγικό τοπίο της λίμνης. Τη Λίμνη Πλαστήρα, που υδροδοτεί την πόλη της Καρδίτσας, κινεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, ποτίζει τον κάμπο της Καρδίτσας ενώ προσφέρει και πολλές δραστηριότητες για άθληση και ψυχαγωγία. Πηγαίνει για κυνήγι μανιταριών, κάνει υδροποδήλατο και μέσα στα έλατα, ψηλά στα Άγραφα, φτιάχνει μια τεμπελόπιτα με άγρια μανιτάρια και σπανάκι.

 

«Συνταγές Ψυχής» με την Ελένη Ψυχούλη

Ένα ταξίδι ζωής, γεμάτο χρώματα, νοστιμιά και αισιοδοξία!

Κυριακή του Πάσχα στις 15:00 στο ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!